Daphne Engelke volgt Susan Leerkes op als CEO Van Lanschot Kempen Zwitserland

30 november 2023 Banken.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Van Lanschot Kempen heeft Daphne Engelke benoemt tot CEO van zijn Zwitserse afdeling. Daarmee heeft de wealth manager de gewenste opvolger van Susan Leerkes gevonden; Leerkes wordt de directeur van regio West bij Van Lanschot Kempen in Nederland.

Engelke komt over van UBS Wealth Management, waar zij als Lead Market Head voor Nederland en als Managing Director verantwoordelijk was voor het ultra-high net-worth segment in de Benelux. Al met al beschikt de aanwinst over bijna twintig jaar aan ervaring in senior management-posities, waarbij zij leiding gaf zowel aan teams aan klantzijde als aan beleggings- en productspecialisten.

“Met haar ruime ervaring in het UHNW-segment zal Daphne een waardevol perspectief toevoegen en een katalysator zijn voor groei”, legt RvB-lid Richard Bruens uit. “Ze gaat zich richten op het uitbreiden van ons dienstenaanbod aan ondernemers en family offices die op zoek zijn naar diversificatie en geadviseerd willen worden over alle dimensies van vermogen.”

Daphne Engelke volgt Susan Leerkes op als CEO Van Lanschot Kempen Zwitserland

Bruens is er zeker van dat Engelke – met haar “leiderschap en ondernemende drive”- de positie van Van Lanschot Kempen Zwitserland, als aantrekkelijke werkgever voor internationale vermogensbeheerders in de Benelux, verder zal versterken.

Susan Leerkes

Leerkes kan op haar beurt bogen op meer dan 25 jaar ervaring in de Nederlandse financiële dienstverlening. Voor haar functie bij Van Lanschot Kempen Zwitserland was zij van 2017 tot 2022 directeur Private Banking voor de kantoren Amsterdam, Hilversum en Laren.

Als regiodirecteur West in Nederland zal Leerkes zich richten op het verder versterken van het commerciële momentum en het leveren van een uitstekende ervaring voor de klanten van de wealth manager in de regio.

“Susan combineert het vermogen om een persoonlijke en relevante ervaring voor onze klanten te creëren met een groot hard voor haar team”, vervolgt Bruens. “Dit geeft onze private bank in Zwitserland een sterke uitgangspositie voor verder succes. Ik ben ervan overtuigd dat ze diezelfde energie in haar volgende functie meebrengt en ik kijk ernaar uit om onze samenwerking voort te zetten.”