Oud Rabobank-CEO Wiebe Draijer trekt naar RvC KLM

12 december 2023 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

KLM heeft Wiebe Draijer benoemd tot voorzitter van zijn Raad van Commissarissen. De oud top bankier van de Rabobank begint zijn avontuur bij de luchtvaartmaatschappij op 24 april 2024.

Draijer is onder meer bekend vanwege zijn tijd bij Rabobank, waar hij tussen 2014 en 2022 de bestuursvoorzitter was. Na het vertrek van zijn CEO had de coöperatieve bank bijna een jaar de tijd nodig om een opvolger te vinden. Uiteindelijk zou de keuze vallen op de Belg Stefaan Decraene. In een verder verleden werkte Draijer onder meer voor de Sociaal Economische Raad en strategisch consultancykantoor McKinsey & Company.

De oud Rabobank-CEO volgt zelf Cees ’t Hart op, die elf jaar als commissaris zitting heeft genomen in de raad en sinds 2019 als voorzitter.

Oud Rabobank-CEO Wiebe Draijer trekt naar RvC KLM

Wiebe Draijer, voorzitter Raad van Commissarissen KLM

“Ik beschouw KLM als een luchtvaartmaatschappij die op veel terreinen leidend is”, legt Draijer uit. “Het is een voorrecht om als voorzitter van de raad van commissarissen bij te kunnen dragen aan een sterke en duurzamere toekomst van het bedrijf. Die reis wil ik samen met KLM en Air France-KLM maken.”

Namens KLM reageert president-directeur Marjan Rintel verheugd op de benoeming. “Met Wiebe hebben we een goede opvolger van Cees ’t Hart gevonden. Ik kijk ernaar uit met hem samen te werken.”