Douglas benadert bankgiganten voor beursgang

11 januari 2024 Banken.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

Douglas staat op het punt de stap naar de beurs te maken, mogelijk al in het eerste kwartaal van dit jaar. Bronnen laten weten aan Reuters dat de van oorsprong Duitse parfumerieketen een waardering van €7 miljard ambieert.

Eigenaar CVC Capital Partners, een Britse investeringsmaatschappij, zou meerdere topbanken hebben ingeschakeld om de beursgang te begeleiden. Genoemd worden Goldman Sachs, Citigroup, Deutsche Bank, UniCredit en UBS.

Douglas plant deze stap om zijn schuldenlast te verlichten. Het bedrijf had eind september een nettoschuld van €3,4 miljard, wat neerkomt op bijna 4,7 keer de aangepaste kernwinst.

Wel zette het bedrijf onder leiding van de Nederlandse CEO Sander van der Laan een groeispurt in. Het kan nu terugkijken op een omzetstijging van 12% tot boven de €4 miljard in het boekjaar tot september 2023.

Marktomstandigheden dwarsboomden eerdere plannen van Douglas om naar de beurs te gaan. Hierbij werden onder andere geopolitieke conflicten zoals in het Midden-Oosten en Oekraïne als turbulentiefactoren genoemd.

Nu lijkt het bedrijf vastbesloten om de plannen dit beursjaar nieuw leven in te blazen, mits de markt gunstig blijft. Het bedrijf gaat naar verluidt voor een notering aan de Frankfurt Stock Exchange.

De wortels van Douglas gaan terug tot 1821. Vandaag de dag telt de parfumerieketen meer dan 1.800 winkels in Europa, waarvan ruim 100 in Nederland. Vorig jaar opende het zijn eerste fysieke winkels in België.