N26 lanceert koppel-rekening in Nederland

16 april 2024 Banken.nl 1 min. leestijd

N26 heeft Joint Accounts gelanceerd in Nederland. De nieuwe functie moet koppels in staat stellen om op eenvoudige wijze de gezamenlijke financiën te beheren door op één oogopslag inzicht te geven in zowel de individuele als gedeelde bankzaken.

Het aanmaken van een Joint Account is gratis en vereist volgens de online bank slechts enkele tikken. N26-klanten kunnen ieder één gezamenlijke rekening aanmaken (of twee N26-klanten maximaal één gezamenlijke Joint Account-rekening).

Elke gezamenlijke rekening heeft een eigen IBAN, waardoor gedeelde uitgaven zoals huurbetalingen of huishoudelijke uitgaven eenvoudig te beheren en te splitsen zijn. De gezamenlijke rekening kan tevens worden gekoppeld aan de persoonlijke virtuele of fysieke kaarten van beide klanten in de N26 App.

N26 lanceert koppel-rekening in Nederland

“De nieuwe N26 Joint Accounts zullen Nederlandse klanten de mogelijkheid geven om een nieuwe rekening te openen met hun partner of geliefde in slechts een paar tikken, zonder extra kosten of vervelend papierwerk”, vertelt Jérémie Rosselli (algemeen directeur van N26 Frankrijk en Benelux).

“Klanten in Nederland willen hun N26-rekeningen dagelijks gebruiken en we willen functies bieden waarmee ze hun persoonlijke en gezamenlijke financiën eenvoudig kunnen beheren binnen de app, terwijl ze gezonde financiële gewoonten opbouwen om hun financiële doelen te bereiken”, voegt hij toe.

De nieuwe functie is hiermee een aanvulling op de bestaande Shared Spaces-functie, die klanten met een premium lidmaatschap de mogelijkheid biedt om gedeelde subaccounts te beheren met intimi zonder daarvoor een gezamenlijke rekening te openen. Dit kan handig zijn wanneer er gespaard moet worden voor bijvoorbeeld vakanties of het delen van kosten met een huisgenoot, waarbij de abonnementhouder de wettelijke eigenaar van de financiën is.