BUX: ‘Vrouwen beleggen nog altijd minder dan mannen’

08 maart 2023 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel

De inhaalslag van vrouwen op mannen in de wereld van beleggen blijft in ieder geval nog één jaar uit. Uit cijfers van BUX blijkt namelijk dat Nederlandse vrouwen nog altijd minder beleggen dan mannen.

Waar 28% van de mannen actief bezig is met beleggen, geldt dat voor vrouwen voor slechts 18%. Verschillen die volgens BUX nog wel even blijven bestaan. Bijna de helft van de vrouwen (48%) zou beleggen namelijk met minimaal een jaar voor zich uitschuiven. Het ‘niet weten waar te beginnen’ wordt als de voornaamste reden opgegeven (15%).

Ondanks de impopulariteit van beleggen onder vrouwen, ziet 14% van hen dat het meer rendement oplevert dan traditioneel sparen. Mogelijk vormen de bijbehorende risico’s een belangrijke barrière om desondanks niet te beleggen. Zo noemt slechts 4% ‘plezier’ als hoofdreden om te beleggen, tegenover 10% bij de mannen.

Vrouwen beleggen nog altijd minder dan mannen

Het valt BUX tevens op dat vrouwen een goed idee hebben van wat minimaal nodig is om regelmatig te beleggen. Gemiddeld kwamen zij uit op een budget van €638 per maand. Ter vergelijking: Nederlandse mannen dachten dat dit €1331 moest zijn. Volgens BUX investeren hun gebruikers gemiddeld €200 per maand via hun spaarplan.