ABN AMRO verkoopt belang in levensverzekeraar Neuflize Vie

29 mei 2024 Banken.nl 1 min. leestijd

ABN AMRO is voornemens om zijn aandeel in Neuflize Vie te verkopen aan BNP Paribas Cardif, de verzekeringsdochter van BNP Paribas.

Om de verkoop voor elkaar te krijgen is de bank via zijn Franse Private bank bijkantoor Neuflize OBC “exclusieve onderhandelingen” gestart met BNP Paribas Cardif.

Doel van deze gesprekken is om een strategische samenwerking te vormen voor levensverzekeringen in Frankrijk, de totstandkoming van een distributieovereenkomst én de verkoop van de levensverzekeraar aan BNP Paribas.

ABN AMRO verkoopt belang in levensverzekeraar Neuflize Vie

Neuflize Vie is een Franse joint venture die voor 60% in handen is van ABN AMRO en voor 40% van AXA. BNP Paribas Cardif is van plan alle aandelen in Neuflize Vie te kopen, waarmee de verzekeringsdochter van BNP Paribas met een beheerd vermogen van meer dan €25 miljard de onbetwiste marktleider wordt in levensverzekeringen in Frankrijk.

Daarnaast zijn BNP Paribas Cardif en Neuflize OBC van plan een strategische samenwerking aan te gaan om ervoor te zorgen dat de klanten van Neuflize OBC toegang blijven houden tot hoogwaardige verzekeringsproducten.

ABN AMRO benadrukt dat de transactie een marginale invloed zal hebben op de winstgevendheid en de risicogewogen activa van ABN AMRO, met een kleine positieve impact op de CET1 kapitaalratio van de bank.