Revolut laat Nederlandse klanten beleggen in obligaties

05 juli 2024 Banken.nl 1 min. leestijd

Revolut heeft in Nederland obligaties toegevoegd aan zijn beleggingsmogelijkheden. De app van de online bank biedt nu de mogelijkheid om te handelen in meer dan 40 bedrijfs- en staatsobligaties en breidt dit aantal de komende maanden uit.

Obligaties zijn populair bij mensen die risico's willen vermijden, omdat ze stabiliteit en een gevarieerde portefeuille bieden. Ze hebben vaak goede kredietratings en beschermen tegen inflatie, wat ze aantrekkelijk maakt voor beleggers die op zoek zijn naar betrouwbare rendementen.

Revolut-klanten in Nederland en de rest van de Europese Economische Ruimte (EER) kunnen nu beleggen in bedrijfs- en staatsobligaties en krijgen regelmatige betalingen met een vaste rente tot bruto 5,5% per jaar.

Revolut laat Nederlandse klanten beleggen in obligaties

Met deze stap wil Revolut een compleet beleggingsplatform aanbieden, met verschillende opties voor zowel ervaren als beginnende beleggers in de hele EER. Gebruikers hebben toegang tot meer dan 2.800 Amerikaanse en Europese aandelen en meer dan 500 Exchange Traded Funds (ETF's). Via de app kunnen beleggers hun investeringen in realtime volgen met behulp van live watchlists, grafieken en marktnieuws.

Daarnaast heeft Revolut eerder dit jaar het bewaarloon afgeschaft voor alle financiële instrumenten in de app voor klanten in het VK en de EER. Dit bedroeg 0,12% van de jaarlijkse marktwaarde van de activa van klanten.

“We breiden het Revolut-beleggingsaanbod uit met obligaties, een fantastische manier om de beleggingsportefeuille te diversifiëren, je te beschermen tegen onzekerheid en vaste inkomsten te genereren”, reageert Rolandas Juteika (Head of Wealth and Trading bij Revolut).

“Obligaties hebben potentieel hogere rendementen en diversificatievoordelen en bieden zo een aantrekkelijk alternatief voor beleggers die vermogen willen opbouwen en kapitaal willen behouden.”