PNO Media vertrouwt €195 miljoen duurzaam mandaat toe aan Van Lanschot Kempen

03 september 2024 Banken.nl 1 min. leestijd

Van Lanschot Kempen Investment Management gaat voor Pensioenfonds PNO Media een actief duurzaam Europees small-cap-mandaat beheren ter waarde van €195 miljoen.

De keuze op Van Lanschot Kempen IM zou het resultaat zijn geweest van een “gedisciplineerd zoekproces”.

Het pensioenfonds zocht een vermogensbeheerder waarbij een strategie van hoogwaardige kleinere beursgenoteerde bedrijven met aantrekkelijke waarderingen, duurzame karakteristieken, langetermijnconcurrentievoordelen en een sterk managementteam centraal staat – en dat alles met het streven naar vermogensgroei op de lange termijn.

PNO Media vertrouwt €195 miljoen duurzaam mandaat toe aan Van Lanschot Kempen

“Na een uitvoerige selectieprocedure hebben we voor de duurzame Europese small-cap-strategie van Van Lanschot Kempen gekozen”, legt Erik Hulshof (uitvoerend bestuurder bij Pensioenfonds PNO Media) uit.

“We zijn tijdens de gesprekken met de fondsbeheerders onder de indruk geraakt van hun kennis van het Nederlandse pensioenlandschap en de Europese small-cap-sector, het langjarige trackrecord en de geïntegreerde aanpak van duurzaamheid binnen het beleggingsbeleid. Dit sluit aan bij de duurzaamheidsdoelstellingen van ons pensioenfonds. We kijken uit naar de samenwerking.”