VU Amsterdam benoemt Tom Loonen tot opleidingsdirecteur Executive Master of Compliance & Integrity Management

09 september 2024 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel

De Vrije Universiteit Amsterdam heeft Tom Loonen benoemd tot opleidingsdirecteur van de Executive Master of Compliance & Integrity Management. Daarmee is Loonen de opvolger van Sylvie Bleker, die haar rol als opleidingsdirecteur neerlegt maar wél verbonden blijft aan de universiteit.

Loonen – al ruim tien jaar hoogleraar Financieel Recht en Integriteit aan de VU – reageert verheugd op zijn benoeming en nieuwe uitdaging. “Sylvie Bleker heeft de opleiding een duidelijk gezicht gegeven en het is aan mijn collega’s en mij om deze opleiding verder de toekomst in te brengen. Ik kijk enorm uit naar deze taak."

Met de benoeming is het managementteam van de masteropleiding weer compleet. Naast Loonen (die overigens ook verantwoordelijk is voor de opleiding FEC-Risk Expert) bestaat het team verder uit Jacco Wielhouwer (Academic Director) en Raf Houben (Operations Manager).

Tom Loonen, VU Amsterdam, opleidingsdirecteur van de Executive Master of Compliance & Integrity Management

Tom Loonen, VU Amsterdam, opleidingsdirecteur van de Executive Master of Compliance & Integrity Management

Relevant en actueel

"Het afgelopen jaar hebben Tom en ik al gewerkt aan meerdere initiatieven en ik kijk enorm uit naar de verdere samenwerking”, vult Wielhouwer zijn collega aan. “Samen zullen we ons inzetten voor up-to-date, praktisch toepasbaar, multidisciplinair en academisch onderbouwd executive onderwijs voor professionals op het gebied van integriteit, compliance en toezicht.”

"Tom heeft unieke kennis van alle facetten die dit programma relevant en actueel maken”, benadrukt Bas Bosma (Associate Dean Executive Education aan de VU) tot slot. “Hij combineert academische kennis met een schat aan praktijkervaring en is al jaren succesvol betrokken bij het onderwijs voor professionals.”

“Ik wens Tom veel plezier en succes en weet zeker dat dit team mooie stappen gaat zetten", aldus Bosma.