Nieuwe tool Familiebank moet ruzie over familiehypotheek tegengaan

18 september 2024 Banken.nl 1 min. leestijd

Het gebeurt helaas veel te vaak; ruzie tussen familieleden over geldzaken. En dat in een periode waarin onderlinge financiële ondersteuning steeds belangrijker wordt. Om het op verjaardagen gezellig te houden introduceert Familiebank een softwareoplossing die conflicten over onderlinge leningen en schenkingen binnen families moet voorkomen.

Uit een recent onderzoek van DNB blijkt dat één op de zes Nederlanders gebruikmaakt van een ‘familiehypotheek’, samen goed voor het totaalbedrag van maar liefst €70 miljard aan verstrekte onderlinge hypotheken.

De nieuwe software van Familiebank stelt families in staat om deze en andere onderlinge financiële transacties veilig te beheren en nauwkeurig te administreren.

Nieuwe tool Familiebank moet ruzie over familiehypotheek tegengaan

"We zien vaak dat families met de beste intenties geld uitlenen of schenken, maar dat er later problemen ontstaan door onduidelijke afspraken of gebrekkige administratie", vertelt Josca Buitenhuis (CEO van Familiebank). "Onze oplossing pakt dit aan door het hele proces te professionaliseren."

De tool van Familiebank biedt een alomvattende aanpak voor het beheer van familieleningen, -hypotheken en schenkingen. Daarnaast stelt het platform gebruikers in staat om juridisch correcte overeenkomsten op te stellen, betalingen geautomatiseerd te beheren, realtime overzicht te houden van openstaande bedragen én jaaroverzichten te genereren voor belastingaangiften.

Buitenhuis benadrukt dat Familiebank ambitieuze toekomstplannen heeft. "We rollen onze diensten nu uit en zijn in gesprek met verschillende instellingen om ons bereik uit te breiden. Ons doel is om de go-to oplossing te worden voor alle vormen van financiële transacties binnen families in Nederland.”