Bunq lanceert beleggingsproduct: Stocks

04 oktober 2024 Banken.nl 1 min. leestijd

Bunq heeft Stocks gelanceerd; een beleggingsproduct speciaal ontworpen voor digital nomads.

Nederlandse en Franse klanten van de online bank kunnen voortaan dus investeren in geselecteerde ETF’s en aandelen, waaronder die van populaire bedrijven zoals Apple en NVIDIA.

Uit onderzoek van de online bank zou blijken dat bijna de helft van alle Europese digital nomads al actief is op de beleggersmarkt. Van alle respondenten die dit nog niet zijn, stelt maar liefst 41% komend jaar te willen beginnen.

Bunq lanceert beleggingsproduct: Stocks

Bunq stelt dat een Stocks-rekening binnen enkele seconden geopend is en gebruikers al kunnen beginnen met beleggen vanaf tien euro. In de eerste drie maanden rekent de online bank daarnaast geen transactiekosten.

“Met Stocks maken we beleggen net zo gemakkelijk als het checken van je saldo of het doen van een betaling”, stelt bunq-CEO en oprichter Ali Niknam. “Hierdoor kunnen onze gebruikers eenvoudig en snel investeren in de meest populaire bedrijven ter wereld.” 

Vooralsnog is Stocks alleen beschikbaar voor Nederlandse en Franse bunq-gebruikers. Het is de bedoeling dat het beleggingsproduct na een korte testfase geleidelijk wordt uitgerold naar de rest van Europa.