John Cryan nieuwe topman van Deutsche Bank

08 juni 2015 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel

Afgelopen zondag kondigde Deutsche Bank het vertrek aan van hun twee bestuursvoorzitters Anshu Jain en Jürgen Fitschen. Het vertrek is een direct gevolg van de schandalen waarbij de bank is betrokken. De Brit John Cryan is aangewezen als de nieuwe topman die per 1 juli het roer zal overnemen.

De grootste bank van Duitsland heeft al enige tijd te maken met tegenvallende resultaten en de schandalen waarbij de bank is betrokken stappelen zich op. Zo kampte de bank met hun betrokkenheid bij Libor/Euribor fraudepraktijken, waarbij het management van Deutsche Bank verweten werd niet adequaat te hebben gehandeld. En begin in 2014 ontsloeg de bank enkele handelaren in New York, die hadden gesjoemeld met wisselkoersen. En afgelopen vrijdag maakte persbureau Bloomberg bekend dat de bank intern onderzoek doet naar een witwaszaak van Russische klanten.

John Cryan - Deutsche Bank

Voor de topmannen Jürgen Fitschen en Anshu Jain was dit aanleiding om hun verantwoordelijkheid te nemen en hun vertrek aan te kondigen.

John Cryan
De nieuwe topman wordt de Brit John Cryan. Cryan is sinds 2013 lid van de raad van commissarissen bij Deutsche Bank. Van 2012 tot 2014 was Cryan CEO van Europa Temasek, een Singaporese investeringsmaatschappij. Voorheen was hij Chief Financial Officer van UBS (2008-2011) en werkte in corporate finance en financieel advies functies bij UBS en SG Warburg sinds 1987. Hij is afgestudeerd aan de Universiteit van Cambridge.