Roland Berger breidt divisie financial services uit

02 juni 2010 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel

Roland Berger Strategy Consultants neemt 20 ervaren experts aan ter versterking van haar divisie financiële dienstverlening. Een meerderheid komt van KDB Krall Demmel Business Consulting GmbH, dat hiermee samengaat met Roland Berger. KDB is gespecialiseerd in strategisch advies voor verschillende spelers in de internationale financiële markt. Met de ervaring die KDB meebrengt, kan Roland Berger zich nog meer richten op risicomanagement en verzekeringsconsultancy in de financiële dienstverlening.

Van de 20 nieuwe consultants, komen er 16 over van KDB, dat zich geografisch richt op Duitsland, Oostenrijk en het Midden-Oosten. Dr. Martin Witting, CFO van Roland Berger Duitsland: “Roland Berger groeit wereldwijd. Met KDB kunnen we onze expertise op het gebied van risicomanagement en verzekeringsconsultancy verder uitbreiden. Wij merken dat dit steeds belangrijker wordt voor onze cliënten. Met 25 partners en 200 consultants wereldwijd is ons Financial Services Competence Center een van de snelst groeiende divisies.”

“De financiële crisis heeft ertoe geleid dat de regels in de financiële sector strenger zijn geworden,” zegt Tijo Collot d’Escury, managing partner van Roland Berger Nederland. “De werkomgeving voor banken en verzekeringsmaatschappijen is momenteel onderhevig aan radicale veranderingen. Roland Berger speelt hier op in door het team van experts uit te breiden en te versterken op het gebied van risicomanagement en de verzekeringsbranche. Ook in Nederland profiteren wij daarvan.”