Nieuwe commercial veilig bankieren: pinpasfraude

14 januari 2016 Banken.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

De commercial Hang op! Klik weg! Bel uw bank! krijgt een vervolg.  Nederlandse banken waarschuwen eerder voor een toename van phishing naar betaalpassen. Op verzoek van de gezamenlijke banken besteedt de Betaalvereniging in haar nieuwe campagne aandacht aan deze vorm van fraude.

Op dit moment vragen criminelen aan consumenten of zij hun betaalpas op willen sturren. De pincode hebben zij vaak al op een ander moment verkregen, of de consument heeft hem zonder dat hij of zij het doorhad online ingevuld. Soms vragen zij de pincode en betaalpas mee te sturen. Het voorkomen van deze fraude is heel eenvoudig en wordt in een korte televisiecommercial uitgebeeld: Verstuur nooit uw betaalpas!

De nieuwe commercial: Phishing patrouille

Zelfbenoemd misdaadbestrijder Marc keert terug in een nieuwe televisiecommercial van Betaalvereniging Nederland. Hij trekt opnieuw ten strijde tegen internetcriminaliteit.

In zijn bestelbus gaat Marc op ‘phishing patrouille’ door het land. Marc is inmiddels beroemd geworden doordat hij het gezicht is van een televisiecommercial waarin hij online zelfverdediging promoot. We herkennen en vertrouwen hem. Zodra hij een onveilige situatie vermoedt, grijpt onze knullige held daadkrachtig in. De manier waarop hij ingrijpt en zijn leuzen “Hang op! Klik weg! Bel uw bank!” benadrukken op een luchtige manier hoe consumenten zich kunnen verdedigen tegen internetcriminelen. Een boodschap die we inmiddels goed kennen, maar dan in een nieuw jasje.