Burgemeesters in de bres voor betalen met de pinpas

24 mei 2013 Banken.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

De burgemeesters van Almere, Enschede, Leeuwarden, Maastricht en Rotterdam zetten zich in om de veiligheid en meerwaarde van betalen met de pinpas op de kaart te zetten. Als start van de campagne ‘Pinnen, Ja graag’ bergen de betreffende burgemeesters Jorritsma (Almere), den Oudsten (Enschede), Crone (Leeuwarden), Hoes (Maastricht) en Aboutaleb (Rotterdam) hun contante geld op en zullen zij een week lang alles betalen met hun pinpas.

Pinnen in winkels

Pinnen veiliger en voordeliger voor ondernemers

Ondanks de eigen voorkeur voor pin denkt meer dan de helft van de Nederlanders dat ondernemers liever contant geld ontvangen. Het tegendeel is waar. Winkeliers worden een minder aantrekkelijk doelwit voor overvallen als consumenten vaker kiezen voor pin en onder de streep is het goedkoper voor ondernemers als klanten bij het afrekenen kiezen voor pin. “De winkeliers van Almere juichen pinbetalingen alleen maar toe, als bijdrage aan de veiligheid in mijn stad verruil ik de briefjes en munten uit mijn portemonnee graag voor een pinpas. Ik hoop dat steeds meer mensen bij het afrekenen kiezen voor pin’, aldus Jorritsma.

Met de campagne ‘Pinnen, Ja graag’ wordt de voorkeur van ondernemers voor betalingen met pin, ook bij kleine bedragen, onder de aandacht gebracht. De nieuwe pincampagne is een initiatief van Betaalvereniging Nederland, de Stichting Bevorderen Efficiënt Betalen, banken, koepelorganisaties, Maestro, VPAY en een aantal ondernemers.