Five Degrees

Five Degrees is een bewezen technologiebedrijf dat cloud-based core banking oplossingen biedt aan financiële instellingen en FinTechs. Five Degrees’ missie is het leveren van de beste core bankingervaring voor onze gebruikers, via toekomstbestendige, robuuste, schaalbare en flexibele platformoplossingen. Ons team beschikt over diepgaande expertise binnen de financiële sector en leunt op brede ervaring met uitdagingen die de complexe financiële industrie karakteriseren.

De verschillende core banking oplossingen van Five Degrees zijn ontworpen om financiële instellingen te helpen hun activiteiten te vereenvoudigen, een betere klantervaring te bieden, snel en iteratief nieuwe marktproposities te lanceren en kosten te verlagen. Middels onze continue focus op innovatie en klanttevredenheid is Five Degrees een vertrouwde partner voor financiële instellingen en Fintechs die hun core banking systemen willen moderniseren of innovatieve producten op de markt willen brengen.

Welke oplossing biedt Five Degrees?

Five Degrees biedt platformoplossingen voor onder andere de volgende proposities:

  • Kredietverlening aan particulieren en MKB-organisaties
  • Spaarrekeningen, IBAN-accounts en termijndeposito’s
  • FX-contracten
  • Integratie & Orkestratie van bancaire processen (BPM, proces-automatisering, communicatie, documentatie management

Daarnaast biedt Five Degrees oplossingen voor ondersteunende diensten zoals bijvoorbeeld:

  • Payment gateway ter ondersteuning van inkomend- en uitgaand betalingsverkeer
  • Business rule engine (low code-no code) om extra flexibiliteit in business processen toe te voegen

Five Degrees levert een geavanceerd core banking platform dat ondersteuning biedt aan een grote verscheidenheid aan financiële diensten. Ons platform is ontworpen om de behoeften van klanten te vervullen, variërend van leningen en kredietlijnen tot het mogelijk maken van deposito's en FX-contracten.

Daarnaast bieden we klanten een volwaardige integratie en orkestratie module. Deze module zorgt voor naadloze integratie met aangrenzende systemen zoals payment gateways, externe financiële instellingen, kredietbureaus. Ten tweede worden in deze module alle bancaire business processen gedefinieerd en ondersteund. Het stelt ons als partner in staat om verschillende diensten en gegevensbronnen effectief te aan te bieden en te beheren. Dit resulteert in een geïntegreerde ervaring die zowel voor klanten als bedrijven efficiënter is.

Five Degrees en Topicus

Sinds mei 2023 maakt Five Degrees onderdeel uit van Topicus Finance, een toonaangevende speler op het gebied van bancaire technologie. Als onderdeel van Topicus kunnen wij onze huidige en nieuwe klanten nog beter bedienen wanneer het aankomt op technologische en compliance-georiënteerde uitdagingen. Dit betekent een krachtige synergie van producten en focus op het succes van onze klanten via innovatie, integratie en expertise.

Five Degrees | Nieuws