Topicus en Five Degrees klaar om markt van bancaire tech-stacks te veroveren

20 juli 2023 Banken.nl 2 min. leestijd

Techleveranciers in de financiële sector kunnen hun borst nat maken. Na de succesvolle overname van Five Degrees door Topicus zijn de krachten gebundeld om kant-en-klare bancaire tech-stacks aan te bieden die de strijd aangaan met concurrenten in de sector.

Dat kondigden Topicus en Five Degrees aan tijdens een recent netwerkevent op het kantoor van laatstgenoemde. Op het event ging Topicus-CEO Daan Dijkhuizen onder meer dieper in op de strategische koers van het bedrijf.

De primaire strategische focus van de twee bedrijven ligt op de verticale marktoplossingen (beter bekend als fintech-stacks), binnen de markt. Dijkhuizen legde uit dat deze volledige geïntegreerde end-to-end oplossingen zijn ontworpen om specifieke bedrijfsdomeinen te ondersteunen.

Topicus en Five Degrees klaar om markt van bancaire tech-stacks te veroveren

In eerste instantie zal de initiële uitrol zich richten op Retail Lending, met uitgebreide stacks die het hele bankenlandschap zullen bestrijken, zoals private banks, hypotheekverstrekkers, mobile-only banken en commerciële banken.

Voorop lopen

Topicus is al langere tijd een vertrouwde leverancier van bancaire technologie voor gevestigde banken. De overname van Five Degrees stelt hen nu in staat om verticale oplossingen dichter bij de bancaire kernfuncties te brengen die essentieel zijn voor bedrijfskritische activiteiten.

Deze integratie zou een naadloze afstemming mogelijk maken tussen gespecialiseerde oplossingen en essentiële bancaire functies in de gehele organisatie, waardoor de efficiëntie zou toenemen.

Financiële instellingen (FSI’s) zouden aanzienlijke voordelen kunnen halen uit deze oplossingen, omdat ze de mogelijkheid hebben om samen te werken met één leverancier in plaats van oplossingen van verschillende leveranciers te integreren. Dit zou FSI’s in staat stellen hun implementatieprojecten en -activiteiten te stroomlijnen, wat resulteert in betere governance en een algehele efficiëntie.

Bovendien zou het gebruik van deze stacks FSI’s in staat stellen om voorop te lopen in de industrie. Door gebruik te maken van nieuwe generatie cloud-native technologie kunnen ze tijdig voldoen aan de steeds veranderende behoeften van klanten. Dit stelt FSI's in staat om voorop te blijven lopen, opkomende trends bij te houden en een voorsprong op de concurrentie in de markt te behouden.