Interview Feikje Dunnewijk, HR manager bij ING
Een interview met Feikje Dunnewijk, werkzaam bij ING als Lead Community of Expertise Craftsmanship & Way of Working. Feikje is 40 jaar, getrouwd met Marcel, moeder van drie jongens en werkt ruim acht jaar bij ING. “De bank ontwikkelt zich in een razend tempo en lijkt in niets meer op de bank die ik in 2008 binnenstapte”
Wat houdt je functie in?
Sinds 1 december ben ik verantwoordelijk voor het team Community of Expertise Craftsmanship & Way of Working. In dit team van twaalf professionals, thought leaders op hun vakgebied, komen Craftsmanship & Learning, Way of Working, Talent Acquisition, Leadership, Talentmanagement en Branding & Engagement samen.
Hoe ziet je gemiddelde werkdag eruit?
Mijn werkdag begint in de auto vaak al met verschillende telefoontjes, maar soms ook bewust in stilte om zo ruimte te bieden aan nieuwe ideeën. Op kantoor hebben we wekelijks met de HR Leads een stand-up, waarin we de prioriteiten van HR bepalen en tevens de voortgang bespreken. Ook in mijn eigen team hebben we tweewekelijks een stand-up om de voortgang te delen en te anticiperen op mogelijke belemmeringen. In mijn rol schakel ik ook dagelijks met andere Expertise Leads van andere landen om te zorgen dat onze inbreng nauw blijft aansluiten bij de behoeften van de business en de purpose van ING.
Hoe ben je bij de bank en je huidige functie terechtgekomen?
Na verschillende HR Manager-rollen bij een technische groothandel en een fashionbedrijf, zocht ik een organisatie die écht in human capital investeert en er niet alleen mooi over praat. In de periode dat ik solliciteerde was ik zwanger en merkte ik dat dat een belemmering was. Toen ik aan het einde van mijn eerste gesprek bij ING deelde dat ik zwanger was, werd daar positief op gereageerd! Ik werd aangenomen. Mijn commitment om het verschil te maken voor ING werd hierdoor juist vergroot.
Wat vind je leuk aan je baan?
Het mooie aan mijn baan vind ik dat ik met zo veel getalenteerde mensen werk aan onderwerpen die er voor mij echt toe doen. ING geeft veel prioriteit aan de ontwikkeling van medewerkers en dat maakt dat ons werk heel relevant is voor de ontwikkeling en het succes van ING. De agile manier waarop we bij ING Nederland werken is voor mij inspirerend en stimulerend. Niet alleen werk ik in een prachtige omgeving die voelt als een huiskamer, vooral de autonomie die ik krijg om samen met het team het goede te doen voor onze klanten en medewerkers maakt het interessant en geeft een groot verantwoordelijkheidsgevoel. De bank ontwikkelt zich in een razend tempo en lijkt in niets meer op de bank die ik in 2008 binnenstapte. Onderdeel zijn van deze verandering voelt als mogen werken in een snoepwinkel.
Wat is er moeilijk aan je baan?
Ik ben nog maar net begonnen in mijn nieuwe rol. Het lastige op dit moment vind ik de bewaking van kwaliteit in de snelheid van leveren. Onze agile manier van werken helpt daarbij.
Hoe kun je als HR een reorganisatie zo goed mogelijk faciliteren?
Door het holistisch aan te pakken. Van nieuwe profielen voor medewerkers of de nieuwe werkprocessen. Tot het proces van verandering bij elke medewerker en het werken in een nieuwe cultuur. Er is veel aandacht voor teamontwikkeling en bij de start van nieuwe teams of nieuwe collega’s is het onboarding-programma van grote waarde. Dat geeft niet alleen veel energie, het versterkt ook de autonomie en het verantwoordelijkheidsgevoel onder ING’ers.
Wat is je levensmotto?
Follow your heart, it will show you the way.
Dit bericht is eerder geplaatst in de december editie (Nr. 4) van Bank|Wereld, het kwartaalblad van de Nederlandse Vereniging van Banken