Binnenkort mobiel betalen met één app in hele Benelux
Mobiel betalen aanbieder Payconiq geeft aan de handen ineen te slaan met Digicash Payments uit Luxemburg, een mobiele betaaldienst uit het kleinste Benelux-land. Door dit partnerschap worden de banden met Luxemburgse banken en winkels versterkt, kan Payconic voortbouwen op de expertise van Digicash en gezamenlijk uitgroeien tot de modernste betaalopstelling in Europa.
Payconiq, een innovatie van ING, is een nieuwe mobiele betaaldienst waarmee betalingen gedaan kunnen worden. Met de app kan mobiel betaald worden in winkels of webshops door een QR-code te scannen. Transacties naar particulieren kunnen doorgaan met enkel het telefoonnummer van de begunstigde. Na een pilot in België wordt de app daar ondersteund door onder andere grootbanken ING en KBC. Circa 35.000 Belgische winkels zijn al aangesloten op het netwerk. Binnenkort wordt de app ook in Nederland uitgerold voor winkeliers en consumenten. ABN-AMRO, ING, Rabobank, SNS Bank, ASN Bank en RegioBank zijn reeds aangesloten.
De soortgelijke mobiele betaaldienst Digicash is in Luxemburg al met succes in bedrijf. Meer dan 25% van de Luxemburgse bevolking maakt er gebruik van, aldus Digicash. Door de fusie tussen Digicash en Payconiq kunnen beide partijen hun technieken verder optimaliseren. "Het innovatieve werk van banken en de ondernemers achter Digicash zal een belangrijke pijler gaan vormen van het gecombineerde product dat we bouwen. Ons doel is om nauw samen te gaan werken met de Digicash gemeenschap van consumenten, winkeliers en banken. De gezamenlijke filosofie, bedrijfsopstelling en productontwerp vormen een stabiele basis en geeft een goed voorbeeld van een Benelux-partnerschap dat een sterke basis legt voor een Europese toekomst in digitale betalingen,” aldus Duke Prins, CEO van Payconiq.
Transnationale pilot
Vooralsnog uniek aan Payconiq is dat het niet alleen een mobiele betaaldienst is waarmee consumenten via hun smartphone online en offline aankopen kunnen doen, maar vooral dat het transnationaal van aard is. Door de fusie met Digicash is er weldra sprake van een netwerk dat zich uitstrekt over drie landen. Weliswaar drie landen die al sterk geïntegreerd zijn binnen de bestaande structuur die Benelux heet, maar het kan tevens dienen als voorbeeld voor andere transnationale initiatieven in Europa of de rest van de wereld.