Oud DNB-bestuurder Sijbrand nu toezichthouder bij PwC

16 januari 2019 Banken.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Voormalig bestuurder bij De Nederlandsche Bank (DNB) Jan Sijbrand is per begin dit jaar benoemd tot lid van de raad van commissarissen bij international accountants- en advieskantoor PwC. Met Sijbrand telt het toezichthoudend orgaan nu acht personen.

Medio vorig jaar nam Jan Sijbrand (64) afscheid als bestuurder bij DNB. Na een bestuurstermijn van zeven jaar vond hij het tijd om het stokje over te geven aan een nieuwe generatie, in de vorm van Else Bos. In plaats van definitief met pensioen te gaan keert Sijbrand nu terug als commissaris bij PwC.

Oud DNB-bestuurder Sijbrand nu toezichthouder bij PwC

Oorspronkelijk opgeleid als wiskundige aan de Universiteit Utrecht heeft Sijbrand er inmiddels een lange carrière opzitten, die zich overwegend in de financiële sector heeft afgespeeld. Na een tiental jaar bij Shell startte hij in 1992 bij Rabobank, waar hij bleef tot 1996. Vervolgens zat hij tot 2007 bij ABN AMRO alvorens hij chief risk officer en bestuurder werd bij NIBC. In 2011 begon hij zijn termijn als toezichthouder bij DNB, als Directeur Toezicht. Al voor zijn aantreden had hij aangegeven slechts voor één bestuurstermijn op te willen gaan. Op zichzelf niet onbegrijpelijk, omdat zijn volgende bestuurstermijn dan pas af zou lopen zijn zeventigste. Naast bovenstaande functies bekleedde hij nevenfuncties bij onder meer de ECB, de Europese Banken Autoriteit (EBA) en de VU Amsterdam.

Samenstelling rvc

Met het aantreden van Sijbrand bestaat de raad van commissarissen bij PwC uit acht personen. Naast Sijbrand zijn dat Jan Maarten de Jong (voorzitter), Yvonne van Rooy, Naomi Ellemers, Annemarie Jorritsma, Frits Oldenburg, Cees van Rijn en Carel van Eykelenburg.