Knab en Exact maken koppeling bankrekening en boekhoudpakket mogelijk

20 juni 2019 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Zakelijke klanten van online bank Knab die ook gebruikmaken van boekhoudpakketten van Exact kunnen voortaan hun bankrekening aan hun boekhoudprogramma koppelen. Dit zorgt volgens beide partijen voor gemak en bovenal een hoop tijdsbesparing. Knab stelt zelfs een tijdsbesparing van maar liefst 89%.

Nederlandse ondernemers hebben het nodige te kiezen als het gaat om boekhoudprogramma’s. Uiteraard beweren ze stuk voor stuk het meest gebruiksvriendelijk en efficiënt te zijn. Softwarebedrijf Exact is één van de grootste aanbieders op het gebied van boekhoudsoftware. Exact telt zo’n 14.000 gebruikers die een zakelijke rekening aanhouden bij online bank Knab. Tot voor kort moesten deze gebruikers transactiebestanden handmatig uploaden in hun Exact-omgeving. Knab en Exact presenteren nu een automatische koppeling tussen bankrekening en boekhoudprogramma.

Logische stap

“Uit onderzoek blijkt dat Exact Online een van de populairste boekhoudsoftware pakketten is onder onze zakelijke klanten. Deze koppeling met Knab is dus niet meer dan logisch”, stelt Alexander Vinke, Senior Product Owner bij Knab. De online bank is vooral populair bij zzp’ers.

Gemak en tijdsbesparing zijn twee voorname redenen voor deze stap. Exact zocht uit hoeveel tijd het gemiddeld kost om handmatig een bankafschrift in te voeren in het boekhoudprogramma. Om precies te zijn 298 seconden volgens Exact, wat overeenkomt met ongeveer vijf minuten. Een automatische koppeling tussen de systemen van Exact en van Knab laat die verwerkingstijd met maar liefst 89% afnemen. Daarbij geldt dat deze werkwijze minder foutgevoelig is, computers doen immers al het werk.

Ook bij Exact zijn ze vanzelfsprekend blij met deze innovatie. Vooral voor hun klanten. “We zijn blij dat we met de koppeling tussen Exact Online en Knab tegemoet kunnen komen aan de wensen van accountants- en administratiekantoren en zzp’ers. Zij besparen direct veel tijd”, aldus Dimitri Braakman, Commercial Product Manager Connectivity & App Center bij Exact.