Merknaam BinckBank gaat verdwijnen

05 september 2019 Banken.nl 2 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

Op termijn houdt de naam BinckBank op te bestaan, dit als gevolg van de overname door Saxo Bank. De Deense bank maakte eind vorig jaar melding van de overname van de Nederlandse internetbroker, voor een bedrag van €424 miljoen. Bij een overname is het altijd afwachten wat er gebeurt met de naamvoering van de overnameprooi. In dit geval bevestigt CEO van BinckBank Vincent Germyns dat de naam van zijn bedrijf gaat verdwijnen.

Beleggers waren destijds behoorlijk opgetogen over het bod van Saxo Bank. De prijs die Saxo bood lag 35% boven de slotkoers van de meest recente handelsdag. BinckBank zag de overname door Saxo als een kans om buiten de beurs te groeien. Saxo zag in BinckBank een optie voor schaalvergroting en een welkome aanvulling op het huidige dienstenportfolio. Destijds werd nog gemeld dat in elk geval in België en Nederland de naam BinckBank zou blijven bestaan. In een interview met de Belgische zakenkrant De Tijd komen de topmannen van Binck en Saxo hier toch op terug. De naam BinckBank verdwijnt, vroeger of later.  

“BinckBank is een sterk merk, zeker in Nederland en België. We gaan dat niet meteen opdoeken maar het lijkt het me logisch dat we na een periode volledig onder de Saxo-vlag opereren en dat de naam BinckBank verdwijnt. Het is aan onze marketingmensen om uit te dokteren wanneer de tijd daar rijp voor is”, aldus CEO Germyns tegenover De Tijd. 

Naast integratie van de naam zullen ook de systemen van beide partijen met elkaar integreren. Daarover zegt Saxo-CEO Kim Fournais: “Op termijn is het natuurlijk de bedoeling alle klanten van BinckBank volledig naar onze infrastructuur te verhuizen. Het heeft geen zin twee platformen naast elkaar te blijven runnen.”

Sponsoring

Interessant is ook wat er gaat gebeuren met aan BinckBank gerelateerde sportevenementen. De online beursmakelaar is bijvoorbeeld een tamelijk actieve sponsor in het internationale profwielrennen. Zo is het bedrijf sinds 2017 sponsor en naamgever van de BinckBank Tour, een etappekoers door Nederland en België. In 2018 startte het ook een vierjarige samenwerking met de grote eendagskoers E3 Prijs in België. Het ligt in de lijn der verwachtingen dat deze wedstrijden ook Saxo Bank als naamgever krijgen.