ING verlaat Oostenrijkse markt voor consumentenbankieren

15 maart 2021 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

ING gaat zich terugtrekken uit de Oostenrijkse markt voor consumentenbankieren. Vorige maand maakte ING ook al bekend de deuren van haar Tsjechische consumentenbank te sluiten. De bank wil eind 2021 uit de Oostenrijkse markt vertrokken zijn.

De verkoop van de consumentenafdeling van ING in Oostenrijk wordt als één van de mogelijke opties gezien, zo valt te lezen in een persverklaring. De bank stelt dat het besluit alleen betrekking heeft op haar retailactiviteiten in Oostenrijk. ING blijft in Oostenrijk, net als in Tsjechië, wel actief met haar wholesale banking-activiteiten.

ING verlaat Oostenrijkse markt voor consumentenbankieren

De eerste stap in het proces zal in juni 2021 worden gezet, wanneer de bank stopt met het aanbieden van spaarproducten voor Oostenrijkse klanten. ING stelt in het persbericht zo goed mogelijk rekening te houden met de belangen van klanten, werknemers – bij de Oostenrijkse retail banking tak werken 340 voltijdsmedewerkers – en andere belanghebbenden.  

Beperkte schaal

Het besluit tot het vertrek uit de Oostenrijkse retailmarkt volgt op een strategische heroriëntatie van de bank én vanwege de beperkte schaal van de Oostenrijkse retailtak. ING zag slechts 9% van haar klanten als een zogeheten ‘primaire klant’ (een klant die meer dan één product van de bank afneemt).

ING was sinds 2003 actief op de Oostenrijkse consumentenmarkt. Vorig jaar telde ING ongeveer 550.000 particuliere klanten in Oostenrijk, waaronder 50.000 primaire klanten. Wereldwijd bedient ING meer dan 39 miljoen particuliere en groothandelsklanten in meer dan 40 markten.

Gerelateerd: ING sluit per direct kwart van filialen