Knab vult directie aan met Chief Daily Use en Chief Lending

30 mei 2022 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Maartje Cremers en Joost Brouwer zijn toegetreden tot de directie van Knab. Cremers (Chief Daily Use) volgt Don van Arem op, die de online bank na tien jaar verlaat. Brouwer krijgt de taak om als Chief Lending een nieuw zakelijk kredietproduct te ontwikkelen en op de markt te introduceren.

Cremers is geen onbekende voor de online bank; de afgelopen twee jaar maakten zij naam voor zichzelf op de strategie- en business development-afdelingen. Daarnaast heeft zij zeven jaar in verschillende functies voor ING gewerkt, waaronder als Chapter lead Data & Models, Personal & Private Banking.

In haar nieuwe functie wordt ze verantwoordelijk voor de ‘dagelijkse producten’ binnen de online bank. Hierbij moet gedacht worden aan onder andere betalingen, betaalkaarten, de app en webomgeving en het KYC domein. Cremers stelt enthousiast te zijn met haar nieuwe uitdaging om “binnen Knab verder te bouwen aan de beste bank voor ondernemers en hun gezinnen.”

Knab vult directie aan met Chief Daily Use en Chief LendingAls Chief Lending krijgt Joost Brouwer de verantwoordelijkheid om bij Knab een volledig nieuw zakelijk financieringsproduct op de markt te zetten. Brouwer maakt de overstap van ABN AMRO, waar hij de afgelopen twee jaar Director en Tribe Lead Corporate Credits was. Daarnaast is hij als commissaris betrokken bij Kredietbank Nederland en zat hij tot voor kort ook in de RvC van SBR Nexus.