Cake zet Amazon Web Services in om Europese expansie te versnellen

13 september 2022 Banken.nl 3 min. leestijd

Cake is er met behulp van de Cloud van Amazon Web Services (AWS) in geslaagd om een nieuwe geïntegreerde interface voor banken te creëren: Cake for Banks. De Belgische fintech maakt al sinds 2020 gebruik maakt van AWS en heeft nu de techniek ingezet om zijn applicatie over te zetten naar een geïntegreerde interface die banken binnen hun eigen applicatie kunnen gebruiken. Met de nieuwe dienst hoopt Cake zijn Europese expansie te versnellen.

Cake for Banks is een white-label frictieloze cashback-beloningsservice. De applicatie stelt banken in staat om de betalingsgegevens van hun klanten anoniem te delen met derden (mits met toestemming van de consument), zodat de klant geld kan verdienen aan zijn onkosten. Met deze geïntegreerde service legt Cake een verband tussen de gegevens van de klant van de bank en dienst zakenpartners zoals winkeliers en handelaars.

Wanneer een klant van de Belgische bank Argenta bijvoorbeeld een aankoop doet via zijn bankapp, krijgt hij of zijn een aanbieding van een bij Cake geregistreerde zakenpartner zoals kledingswinkels Torfs of JBC. Hiermee kan de klant geld besparen op een volgende aankoop en ontvangt daarmee een maandelijkse cashback-beloning.

Cake zet Amazon Web Services in om Europese expansie te versnellen

Veiliger en sneller

De fintech legt uit dat het met AWS zijn modellen kan schalen met behulp van Machine Learning-technologie om het proces te waarborgen en de verbinding te maken tussen het financiële gedrag van de klant en het bedrijf van derden. Door gebruik te maken van AWS-diensten – zoals Amazon S3, AWS Sagemaker en AWS Glue – stelt Cake 30% tijd te besparen op de ontwikkeling van hun modellen. Daarnaast kan de fintech nu driehonderd ‘deploys’ (wijzigingen in infrastructuur, code of applicaties) per maand uitvoeren, voorheen zou een dergelijke implementatie zes maanden duren.

Een ander belangrijk voordeel dat AWS biedt, heeft betrekking op privacy. Cake werkt namelijk in een gereguleerde industrie en heeft daarom behoefte aan een technologieleverancier die een hoge securitystandaard en gegevensbescherming biedt. AWS ondersteunt hen hierin door ervoor te zorgen dat de activiteiten in de cloud veilig zijn en biedt hen tegelijkertijd de mogelijkheid om hun beleid en beperkingen te implementeren.

Met behulp van gegevensversleuteling en authenticatietools op AWS biedt Cake banken de zekerheid van volledige compliance, controle over hun klantgegevens en veilige cashback-aanbiedingen alleen van partners.

Focus

“We hebben voor AWS gekozen omdat we ons wilden concentreren op het bouwen van onze producten in plaats van te worden opgeslokt door het zware werk van de provisioning en implementatie van databases en andere cruciale infrastructuur. AWS stelt ons in staat om indien nodig direct op of af te schalen”, legt Pieter Schelfhout (medeoprichter en Head of Engineering bij Cake) uit.

“Het geeft ons de flexibiliteit om onze systemen te ontwikkelen en soepel onze nieuwe Cake for Banks-service in heel Europa te bieden. We hosten al onze data-analyses op AWS en ze bieden ons de flexibiliteit om continu te innoveren terwijl ze ons ook advies geven over veilige cloudarchitectuur. Dit zorgt ervoor dat we onze klanten op de best mogelijke manier kunnen bedienen.”