Van Lanschot Kempen neemt online beleggingsplatform Robeco over

08 februari 2023 Banken.nl 2 min. leestijd

Van Lanschot Kempen heeft het online beleggingsplatform van Robeco overgenomen. De vermogensbeheerder wil zijn nieuwste aanwinst samenvoegen met zijn digitale dienstverlener Evi van Lanschot. Het samenvoegsel wordt met €6 miljard aan assets under management van 150.000 klanten gelijk een van de grootste online beleggingsdienstverleners van Nederland.

Robeco legt uit dat de overname past binnen de strategische focus op zijn kernactiviteiten in de Nederlandse en internationale wholesale en institutionele markt. Van Lanschot Kempen beargumenteert op zijn beurt dat men met de overname inspeelt op de toenemende vraag naar online beleggingsoplossingen vanwege de individualisering van de Nederlandse pensioenmarkt.

De medewerkers van Robeco Retail-activiteiten verhuizen mee naar Van Lanschot Kempen. Samen met hun nieuwe collega’s van Evi van Lanschot zullen ze werken aan de verdere groei van de online beleggingspropositie. De twee financiële instellingen maken geen overnamesom bekend.

Van Lanschot Kempen neemt online beleggingsplatform Robeco over

Zorgvuldige zoektocht

“Deze overname maakt dat we onze groeiambities met Evi Van Lanschot kracht bij zetten”, stelt Van Lanschot Kempen-CEO Maarten Edixhoven. “Evi van Lanschot wordt door de samenwerking het toonaangevende platform voor online beleggingsdienstverlening in Nederland.”

“We zien dat klanten een sterke vraag hebben naar een onafhankelijke Nederlandse partij. De medewerkers van Robeco Retail heet ik van harte welkom binnen onze organisatie en ik kijk ernaar uit om de online beleggingspropositie van Evi en Robeco te combineren tot de beste persoonlijke en online beleggingsdienstverlener van Nederland voor onze klanten.”

Robeco-CEO Karin van Baardwijk legt tot slot uit dat er zorgvuldig is gezocht naar een partner die “zowel aan de klanten van ons online distributieplatform als aan de medewerkers een nieuw thuis met voldoende groei en toekomstperspectief biedt”. “We zien daarnaast uit naar het verder uitbouwen van onze samenwerking en het aanbieden van de gecombineerde propositie aan klanten.”