Robeco-CEO verkozen tot topvrouw van het jaar 2024

01 oktober 2024 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Karin van Baardwijk, de Chief Executive Officer van Robeco, is uitgeroepen tot 'Topvrouw van het Jaar 2024'. “De winnaar is origineel, krachtig en heeft veel indruk gemaakt met haar persoonlijke verhaal”, aldus de vakjury.

De verkiezing, die sinds 2005 wordt gehouden, heeft als doel een platform te creëren waarop vrouwelijke bestuurders in Nederlandse organisaties aandacht krijgen, zichtbaar zijn en daarmee de belangrijke functie van rolmodel kunnen vervullen.

In de finale wist topvrouw en uiteindelijke winnares Van Baardwijk zowel HEMA-CEO Saskia Egas Reparaz als VGZ-CEO Marjo Vissers-Kuijpers achter zich te laten.

Robeco-CEO verkozen tot topvrouw van het jaar 2024

De jury benadrukt dat Van Baardwijk weet dat transformaties alleen succesvol gerealiseerd kunnen worden met diversiteit. “Zij weet dat je jezelf kwijtraakt als je een rol aanneemt. Dus heeft zij echt haar eigen stem gevonden. Daarmee is zij niet alleen een inspiratie binnen, maar ook buiten haar sector en vooral voor de jonge generatie die de toekomst in handen heeft.”

De topvrouw van het jaar 2024 zelf laat weten vereerd te zijn met haar eretitel. “Deze prestigieuze prijs is een weerspiegeling van de vooruitgang die we in de loop der jaren hebben geboekt in het bevorderen van vrouwelijk leiderschap in Nederland”, aldus Van Baardwijk.

Het is volgens Van Baardwijk belangrijk om te onthouden dat haar erkenning niet over haarzelf als individu gaat, maar over de bredere missie van de ‘Best Dutch Female Leader award en waar deze voor staat.

“In de afgelopen twintig jaar hebben we vooruitgang geboekt in het beslechten van barrières voor vrouwen in leidinggevende functies. Toch is er nog veel werk aan de winkel om ervoor te zorgen dat de volgende generatie leiders zich zonder beperkingen kunnen ontplooien”, rondt Van Baardwijk af.