‘Samen naar een onweerstaanbare financiële sector’

22 maart 2023 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

“De enige constante is constante verandering.” Met dat idee in het achterhoofd organiseerde de Welten Group onlangs zijn HRD-congres ‘Baanbrekend werkgeverschap’. Een thema dat volgens de detacheerder juist nu – in een oververhitte en krappe arbeidsmarkt – een podium verdient.

Het was Chris Baelemans die het event aftrapte. De CEO van de Welten Group vertelde dat hij in zijn dertigjarige carrière nog nooit zo’n hectische periode als nu had meegemaakt op het gebied van HR. Werkgevers zouden volgens Baelemans momenteel voor “enorm veel uitdagingen” staan.

Want hoe werf en bind je als werkgever personeel in een periode waar talent steeds schaarser lijkt en de concurrentie steeds verder toeneemt. Volgens Baelemans heeft de sector zowel de oude garde als de jonge talenten nodig, om van de financiële sector een sexy bedrijfstak te maken.

Om die twee groepen bij elkaar te brengen op één event, bedacht Welten een ludieke toegangseis. Toegang tot het event was gratis, maar de oude garde was wel verplicht om een jong talent uit de eigen organisatie mee te nemen.

Hiermee wilde Welten benadrukken dat de financiële sector alleen door de krachten te bundelen erin zou kunnen slagen om een onweerstaanbare indruk te maken op de young professionals, die aan het begin van hun carrière staan.

Het event stond onder leiding van dagvoorzitter Sofie van de Enk. Daarnaast deelden Deborah Nas (auteur en professor aan de TU Delft), Wim Davidse (onder meer hoofdredacteur Flexmarkt Magazine) en Manon van der Lely (manager HR Development bij a.s.r.) middels verdiepende break-out sessies hun visie en oplossingen om de huidige problemen in de arbeidsmarkt het hoofd te kunnen bieden.

HR-professionals die het event hebben gemist, kunnen hier de break-out sessies van de keynote sprekers terugkijken.