Ewald Bary nieuwe topman Dukers & Baelemans

16 januari 2024 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel

Dukers & Baelemans heeft een nieuwe directeur: Ewald Bary.

De nieuwe topman van het opleidingsinstituut van de Welten Groep is bepaald geen onbekende in de Nederlandse wereld van opleiders. Zo werkte hij ruim twaalf jaar voor Lindenhaeghe, waar hij in zijn laatste drie jaar als algemeen directeur fungeerde. In een verder verleden werkte hij onder meer voor BNP Paribas en ING.

Dukers & Baelemans legt uit dat zijn nieuwe directeur met zijn “uitgebreide ervaring en deskundigheid” een sleutelrol zal spelen in het versterken van de positie van het bedrijf op het gebied van duurzame inzetbaarheid van financieel professionals.

Ewald Bary nieuwe topman Dukers & Baelemans

De opleider legt uit dat het Wft vakbekwaamheidsmodel inmiddels is geaccepteerd als hygiëne-factor welke nodig is om je vak uit te mogen oefenen. Het zou daarom de hoogste tijd zijn voor de financieel professional om weer te investeren in daadwerkelijke vakbekwaamheid. "Wij zullen een leidende rol nemen in deze benodigde doorontwikkeling van de financieel professional.”

Tegelijkertijd wijst Dukers & Baelemans naar de vele uitdagingen waar de financiële sector voor staat, waaronder de pensioentransitie, het ESG-vraagstuk en de voortdurende invloed van technologische vooruitgang op de adviespraktijk.

In deze dynamische omgeving moet Bary, met het team van Dukers & Baelemans, het voortouw nemen om financieel professionals voor te bereiden op de toekomst.

Visie

"Het Wft vakbekwaamheidsmodel dient als de basis”, legt Bary zijn visie uit “Maar het is de verdieping die een adviseur onderscheidt en écht vakbekwaam maakt. We streven naar een vakbekwaamheidsmodel dat laagdrempelig is, zoals het behalen van je rijbewijs.”

Wat Bary betreft moet de gehele financiële sector zijn verantwoordelijkheid nemen. Waarbij opleiders, brancheorganisaties en toezichthouders stappen zullen moeten zetten en zich richting de politiek zullen moeten inspannen om de verplichte Wft-certificering voor adviseurs te vereenvoudigen.

“Onze focus voor financieel adviseurs is gericht op diepgaande kennis, het verbreden van hun vaardigheden en de praktische toepassing ervan; dat is wat echte vakbekwaamheid definieert. Ik ben ervan overtuigd dat we met zijn allen deze missie zullen realiseren”, aldus Bary.