Kifid versterkt Geschillencommissie met Bas Windt

26 juni 2023 Banken.nl 1 min. leestijd

Het bestuur van het financiële klachtenloket Kifid heeft Bas Windt benoemd tot lid van de Geschillencommissie.

Windt heeft bijna twee decennia gewerkt voor de Autoriteit Financiële Markten. In zijn laatste functie was hij als project manager verantwoordelijk voor het project ‘Rentederivaten’. Sinds 1 januari 2023 werkt hij als coördinerend beleidsmedewerker bij het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Daarnaast is hij lid van de klachtencommissie van de jeugdzorginstelling Partners voor Jeugd.

Bas Windt, Lid Geschillencommissie van het Kifd.

Voorzitter van de Geschillencommissie Eveline Ruinaard is verheugd met de komst van Windt. “Met Bas halen we veel financiële kennis in huis. Hij brengt tientallen jaren ervaring in de financiële wereld binnen: van beleggen, pensioenen tot aan rentederivaten. Wij kijken uit naar zijn inbreng en ik verheug me op de samenwerking.”

Windt zal zijn werk voor het Kifid als nevenfunctie invullen. Het klachteninstituut benadrukt dat al zijn Geschillencommissie-leden niet werkzaam zijn voor een bij Kifid aangesloten financiële dienstverlener.

Geschillencommissie

De Geschillencommissie onderzoekt bij klachten eerst of bemiddeling mogelijk is. Lukt dat niet, dan volgt een beoordeling. Indien de commissie aanvullende vragen heeft voor partijen, vindt een zitting plaats. Daar kunnen zowel de consument als de financiële dienstverlener hun verhaal doen. Zodra het klachtdossier volledig is, kan de Geschillencommissie oordelen en een uitspraak doen.