Annelot Fluitman volgt Maarten van Beek op als HR ING Nederland

03 juli 2023 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

ING heeft een stoelendans aangekondigd op zijn HR-afdelingen. Zo zal Annelot Fluitman Maarten van Beek opvolgen als directeur ING Nederland. Van Beek gaat op zijn beurt aan de slag als HR directeur voor Retail Banking in de overkoepelende ING Groep.

Van Beek begon in 2015 als HR directeur voor Nederland, waarna hij de overige Benelux landen er in 2018 bij kreeg. ING legt uit dat van Beek zich sinds zijn komst heeft ingezet voor “modern werkgeverschap met een focus op vakmanschap, vitaliteit en duurzaamheid”. Zo werden onder zijn bewind “vooruitstrevende initiatieven” zoals partnerverlof, Purpose to Impact en diversiteitsdagen geïntroduceerd.

In zijn nieuwe rol heeft hij HR-verantwoordelijkheid voor alle retail markten (Private Individuals, Business Banking en Private Banking & Wealth Management) wereldwijd en rapporteert hij aan Pinar Abay (Head of Retail) en aan Ruth McGill (Chief HR Officer) van ING Groep.

Maarten van Beek (HR Directeur voor Retail Banking) en Annelot Fluitman (HR ING Nederland) - ING

Zijn opvolger – Annelot Fluitman – wordt door de oranjebank omschreven als een bevlogen en innovatieve HR-leider, die een “schat aan internationale ervaring op het gebied van HR en HR-technologie meebrengt. Fluitman werkte in het verleden onder meer voor Uber, Shell en het Duitse e-commerce bedrijf BestSecret.

Fluitman zal per 1 september zitting nemen in de Executive Committee van ING Nederland en het bestuur van ING Nederland. In haar nieuwe rol rapporteert zij aan Countrymanager Peter Jacobs en (functioneel) aan Ruth McGill.