Handelsbanken presenteert winststijging van €66,1 miljoen

24 november 2023 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Handelsbanken heeft over de eerste negen maanden van het jaar een winst gepresenteerd van €66,1 miljoen.

De van origine Zweedse bank legt uit dat inkomsten met 35% zijn gestegen naar €137,4 miljoen. Tegelijkertijd stegen de kosten met 13% naar €64,4 miljoen. Onderaan de streep houdt men dus €66,1 miljoen winst over;  72% hoger in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

“In vergelijking met de eerste negen maanden van vorig jaar zijn de inkomsten uit al onze activiteiten toegenomen”, stipt Roland van Pooij aan. “Zowel op het gebied van woninghypotheken, vastgoedfinancieringen, sparen als vermogensbeheer.”

Handelsbanken presenteert winststijging van €66,1 miljoen

De CEO van Handelsbanken Nederland benadrukt echter een afvlakking te zien ten opzichte van vorig jaar in het aantal transacties én de inkomsten uit de hypotheekmarkt en vastgoedfinancieringen. De rentebaten en de inkomsten uit vermogensbeheer zijn juist weer toegenomen.

“Ondanks alle onzekerheden die in de markt zitten, kijk ik vol vertrouwen uit naar het laatste kwartaal van dit jaar’, aldus Van Pooij.

Handelsbanken streek in 2013 neer in Nederland. In totaal heeft de financiële dienstverlener 27 kantoren in Nederland en telt het 381 werknemers. De Zweedse bank staat bekend als zeer conservatief en hanteert een relatief hoge kapitaalbuffer. Directeuren ontvangen – net als het personeel – geen bonussen.