Rabobank voegt Lara Yocarini toe aan groepsdirectie

16 februari 2024 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Lara Yocarini is de nieuwe CEO van Rabobank-dochter DLL. Daarmee is ze de opvolgster van Carlo van Kemenade, die per 1 april toetreedt tot de groepsdirectie van Rabobank als Directeur Retail Nederland. Ook Yocarini zal toetreden tot de groepsdirectie van Rabobank en wordt verantwoordelijk voor de groepsbrede vendor finance-activiteiten.

Rabobank laat weten dat het met de benoeming zijn strategische van zijn leasingactiviteitenbelang onderstreept én dat het hiermee zijn wereldwijde, leidende positie in de vendor finance-markt verstevigt. DLL blijft als dochter van Rabobank een zelfstandige entiteit.

De coöperatieve bank omschrijft zijn nieuwste aanwinst Yocarini als een ervaren leider, die in Europa, de VS en Afrika ervaring opdeed in de financiële wereld. Begin 2020 trad zij toe tot het Wholesale & Rural-bedrijf van Rabobank. Sindsdien zou ze een belangrijke rol hebben gespeeld bij het aansturen van de wereldwijde strategische transformatie en de duurzaamheidsagenda.

Rabobank voegt Lara Yocarini toe aan groepsdirectie

Sinds oktober 2021 geeft Yocarini wereldwijd leiding aan de internationale Rural-organisatie en aan de activiteiten in opkomende markten via Rabo Partnerships.

In een verder verleden werkte ze onder meer voor organisaties als Natixis CIB, McKinsey & Company en het United Nations Development Program.

Naar een volgend niveau

Yocarini laat weten zich bevoorrecht te voelen om CEO van DLL te worden en toe te mogen treden tot de Rabobank-groepsdirectie.

”Onder leiding van Carlo en dankzij de fantastische teams, vendor partners en klanten is DLL uitgegroeid tot een van de drie strategische pijlers van Rabobank. Ik kijk ernaar uit om bij te dragen aan het volgende hoofdstuk van de groei van DLL en om de positie als toonaangevend, wereldwijd vendor finance bedrijf te versterken."

"Ik ben ervan overtuigd dat Lara succesvol zal zijn in het leiden van DLL en het naar een volgend hoger niveau tillen van de groepsbrede vendor finance-activiteiten”, voegt Rabo-topman Stefaan Decraene toe. “Lara is een strategisch denker en heeft een groot talent voor het oplossen van complexe problemen.”

“Tegelijkertijd is ze sterk in het bouwen van relaties met een focus op samenwerking. Ze is doelgericht met een passie voor verandering en mensen. Met haar can-do mentaliteit, grote flexibiliteit en oog voor de mensen om haar heen, is ze iemand die teamwork aanmoedigt en resultaat levert”, aldus de lovende woorden van Decraene.