Comarch en P&V kondigen intensievere samenwerking aan

25 april 2024 Banken.nl 2 min. leestijd

P&V Group gaat intensiever samenwerken met Comarch. P&V Group gebruikte de digitale verzekeringsoplossing van Comarch al voor zijn levensverzekeringen, en wil de techniek nu ook inzetten om de digitale transformatie van zijn werknemersverzekeringen verder te verbeteren.

P&V Group is een Belgisch bedrijf met meer dan een miljoen klanten, dat verschillende soorten verzekeringen aanbiedt onder de merken P&V en Vivium. Hieronder vallen onder andere zogeheten Employee Benefits (verzekeringen die werkgevers aanbieden aan hun werknemers). Deze Employee Benefits van P&V staan in de top drie van werknemersverzekeringen in België.

Comarch is een van oorsprong Pools bedrijf dat gespecialiseerd is in digitale oplossingen voor verzekeringen. Ze helpen verzekeringsmaatschappijen om hun diensten online aan te bieden en om hun processen te automatiseren. De twee bedrijven werken al langere tijd succesvol samen: zo sleepte de partners eind vorig jaar een Digital Trophy tijdens de prestigieuze Decave Life-Insurance Awards in de wacht.

Comarch en P&V kondigen intensievere samenwerking aanMet de samenwerking wil P&V het digitale aanbod van de Employee Benefits verbeteren, zodat het gemakkelijker wordt voor bedrijven om hun werknemers te verzekeren. Comarch wil zijn digitale oplossingen aanpassen aan de specifieke behoeften van de Belgische markt en ziet het samenwerken met P&V Group als een manier om dit te realiseren.

Dit betekent dat bedrijven die verzekeringen aanbieden aan hun werknemers mogelijk nieuwe en verbeterde digitale tools krijgen om dit proces gemakkelijker te maken. Het beoogde platform van Comarch voor Employee Benefits is specifiek afgesteld op de Belgische markt en omvat meerdere tools, die nu dus onder het P&V-aanbod zullen vallen.

Een van de producten is de Comarch Digital Insurance: een soort one-stop-shop voor verzekeringen met een portal voor makelaars, een backoffice voor medewerkers en een platform voor werkgevers.

Daarnaast biedt Comarch de Life Insurance, een systeem voor het beheren van polissen en claims voor verschillende soorten levensverzekeringen. Ook is er nog de Comarch Insurance Claims, voor het afhandelen van overlijdensclaims en pensioenen.

Het doel is om zoveel mogelijk te automatiseren, zodat alles zo soepel mogelijk verloopt. Ook de overstap naar de cloud staat op de agenda.

“De solide samenwerking tussen Comarch en P&V Group geeft vertrouwen voor een succesvolle implementatie van het nieuwe systeem”, reageert Comarch in een persbericht. “En dat systeem is flexibel genoeg om aan de noden van de klanten én de lokale wetten te voldoen.”