ASN Bank voegt Artie Ramsodit en Gijs de Bruijn toe aan Raad van Advies

08 mei 2024 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Artie Ramsodit en Gijs de Bruijn zijn de nieuwe leden van de Raad van Advies van ASN Bank. Het tweetal neemt het stokje over van Carolien Gehrels en Maarten van Huijstee.

De Raad van Advies adviseert de directie van ASN Bank (Arie Koornneef en Stefanie Fernández van Leeuwen) gevraagd en ongevraagd over zijn strategische beleid. Hierbij toetst de raad de invulling van de duurzame missie die is uitgewerkt in het duurzaamheidsbeleid.

“We zijn zeer blij met deze nieuwe versterkingen”, legt Koornneef uit. “Artie Ramsodit brengt veel advieservaring op gebieden die relevant zijn voor de brede welvaart die wij nastreven. Gijs de Bruijn heeft veel kennis van strategie en het bouwen van merken. We zien uit naar hun frisse, nieuwe kritische blik en adviezen.”

ASN Bank voegt Artie Ramsodit en Gijs de Bruijn toe aan Raad van Advies

Artie Ramsodit en Gijs de Bruijn

Ramsodit is sinds vorig lid van de Eerste Kamer voor de fractie Groenlink-PvdA. Als senator zet ze zich in voor het vergroten van gelijke kansen en het versterken van de veerkracht van de samenleving. In een verder verleden was ze zeven jaar gemeenteraadslid in Haarlem.

“ASN Bank stimuleert duurzame vooruitgang door geld te beheren met respect voor mens, dier en natuur”, benadrukt Ramsodit. “Duurzame vooruitgang is van essentieel belang voor de toekomstige generaties. Daar lever ik als lid van de Raad van Advies graag een bijdrage aan. In het bijzonder als het gaat om het versterken van kansengelijkheid en het verbinden van de leefwereld en de systeemwereld.”

De Bruijn heeft op zijn beurt ruime ervaring als marketingstrateeg. Zo werkte hij voor bureau Selmore, waar hij ASN Bank een aantal jaren geleden hielp bij het bedenken van het fundament van de merkcampagne ‘Zo maakt Geld Gelukkig’. De Bruijn startte zijn carrière in de jaren negentig als marketeer bij de Postbank. Momenteel is hij werkzaam als Managing Director bij Accenture Song.

Het nieuwe RvA-lid noemt het een grote eer om ASN Bank te mogen adviseren. “Tijdens de herpositionering heb ik ASN Bank leren kennen als een club optimistische mensen met een missie. Die dagelijks mooie dingen doen met geld. Oftewel ‘Zo maakt geld gelukkig’”, aldus De Bruijn.

Vertrek

De komst van het tweetal betekent ook het vertrek van twee zittende RvA-leden: Carolien Gehrels en Maarten van Huijstee.

“De inspiratie en inbreng van Carolien en Maarten waren de afgelopen jaren van grote waarde”, vertelt Fernández van Leeuwen. “Ik wil hen hartelijk danken voor het delen van hun kennis en voor hun grote betrokkenheid bij onze duurzame missie.”

Met de komst van de twee nieuwe leden bestaat de raad nu uit: Inge Brakman (voorzitter), Tjerk Wagenaar, Marleen Janssen Groesbeek, Werner Schouten, Artie Ramsodit en Gijs de Bruijn.