Rabobank ondersteunt sportende jongeren met nieuw initiatief

07 juni 2024 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Rabobank komt met het Rabo Sportcadeau, een initiatief dat jongeren tussen de 10 en 20 jaar aanmoedigt om lid te worden van een sportvereniging. Vanuit zijn ambitie om bij te dragen aan een gezonde en verbonden samenleving, biedt de bank een financiële bijdrage van 125 euro aan jongeren die sporten bij een vereniging die aangesloten is bij NOC*NSF.

Uit onderzoek van NOC*NSF blijkt dat de sportdeelname onder jongeren achterblijft, vooral in de leeftijdscategorie 13 tot 18 jaar. Zonde, aangezien sporten in clubverband niet alleen goed is voor de fysieke en mentale gezondheid, maar ook een belangrijke rol speelt in het opbouwen van vriendschappen en persoonlijke ontwikkeling.

“Als coöperatieve bank ondersteunen we het verenigingsleven in Nederland”, zegt Carlo van Kemenade, lid van de Groepsdirectie bij Rabobank. “Met het Rabo Sportcadeau van 125 euro moedigen we jongeren aan om lid te worden van een sportclub, of om dat te blijven als ze dat al zijn. Want sporten is niet alleen gezond, je wint er ook nog eens de beste vriendschappen mee. Op deze manier draagt onze bank bij aan een vitale samenleving.”

Rabobank ondersteunt sportende jongeren met nieuw initiatief

“Als je jong gaat sporten bij een vereniging, is de kans groot dat je ook later in je leven actief blijft sporten”, voegt NOC*NSF-directeur Marc van den Tweel toe. “Maar nog belangrijker is dat jongeren samen sporten hoger waarderen. Met de verenigingen hebben we in ons land een unieke sportinfrastructuur die zich ook verjongt. Rabobank is als partner onmisbaar voor het verenigingsleven. We hopen dat deze actie veel jongeren over de streep trekt om te gaan sporten!”

Het Rabo Sportcadeau is beschikbaar voor klanten tussen de 10 en 20 jaar die een actieve betaalrekening bij Rabobank hebben. Om in aanmerking te komen, moeten zij een contributiebetaling aan een NOC*NSF aangesloten sportclub kunnen aantonen.

Voor minderjarige klanten kunnen ouders of wettelijke vertegenwoordigers de aanvraag doen. Na controle van de voorwaarden ontvangen de jongeren 125 euro op hun Rabobank betaalrekening.