Triodos benoemt Femke Bos tot directeur Impact Private Debt & Equity

17 juni 2024 Banken.nl 1 min. leestijd

Femke Bos is benoemd tot directeur Impact Private Debt & Equity bij Triodos Investment Management. Ze neemt een jarenlange en uitgebreide staat van dienst op het gebied van impact investing mee.

Bij Triodos Investment Management wordt ze in haar nieuwe rol verantwoordelijk voor het beheer van de private beleggingsportefeuilles van het bedrijf in Nederland, Europa en opkomende markten binnen de impactthema’s energie en klimaat, voedsel en landbouw en financiële inclusie. 

Bos is geen onbekende van de duurzame bank, waar ze vanaf 2009 tot 2019 al diverse functies vervulde. Zo was ze Fund Manager van het Triodos Fair Share Fund en Triodos Microfinance Fund en was ze als Regional Manager verantwoordelijk voor de activiteiten van de bank in Azië, Oost-Europa en Centraal-Azië.

Triodos benoemt Femke Bos tot directeur Impact Private Debt & Equity

In 2019 nam ze de rol aan als Fund Manager bij FMO, om in 2021 de overstap te wagen naar Invest International, waar ze de functie van Director Business Development, Strategy and Impact vervulde.

Nu is ze weer terug op het voor haar vertrouwde nest. "Ik ben oprecht enthousiast om me weer aan te sluiten bij Triodos Investment Management als Director Impact Private Debt & Equity", laat Bos weten.

“De particuliere beleggingsportefeuilles van Triodos vormen de kern van waar het bij impact investing om draait. Ik kijk ernaar uit om samen met een geweldig team van beleggingsexperts onze private beleggingsstrategieën verder uit te bouwen en te versterken”, besluit Bos.