Van Lanschot zet Evi ook in voor pensioenopbouw

08 april 2015 Banken.nl 2 min. leestijd

Van Lanschot en Kempen Capital Management (KCM) gaan de online tool Evi ook inzetten voor pensioenopbouw. De online pensioendienst Evi Pensioen is direct beschikbaar voor bedrijven en belangenorganisaties. Later dit jaar zal de toepassing voor particulieren volgen.

Via Evi inspelen op veranderende pensioenmarkt

Evi is het merk van Van Lanschot voor online vermogensbeheer. Met de tool, die tot nu toe voor vermogensbeheer werd gebruikt spelen de partijen in op de pensioenmarkt in verandering, waar de verantwoordelijkheid voor de opbouw van het pensioen steeds meer verschuift naar het individu. Ook zijn de fiscale mogelijkheden om via de werkgever pensioen op te bouwen boven een inkomen van €100.000 in Box 1 beëindigd. Van Lanschot wijst in een toelichting op de nieuwe regels en ontwikkelingen.

Evi Pensioen

Fiscaal voordelig pensioen opbouwen

Evi Pensioen beleggen biedt, in aanvulling op de verplichte pensioenopbouw via een werkgever een oplossing voor het pensioen. Naast de bruto variant in Box 1, met fiscale aftrek van lijfrentepremies voor inkomens tot €100.000 als er sprake is van een pensioentekort wordt de netto variant geïntroduceerd met een vrijstelling in Box 3 voor inkomens boven de €100.000. Van Lanschot schrijft in de toelichting op de introductie van de online pensioendienst dat Evi Pensioen het mogelijk maakt om pensioen op te bouwen met een fiscaal voordeel. Evi Pensioen belegt automatisch met een life cycle structuur. Naast keuzevrijheid en spreiding over verschillende aanbieders biedt Evi pensioen het voordeel van een eigen beleggingsrekening, dat zorgt voor behoud van vermogen bij overlijden en flexibiliteit bij het wisselen van baan. De tool kost €49 per jaar aan vaste kosten en gemiddeld 0,85% over het belegd vermogen aan kosten voor het beheren van de beleggingsfondsen.

Efficiënt en slim ontzorgen

Evi Pensioen biedt haar kennis op een zo efficiënt mogelijke manier aan. De pensioendienst werkt vrijwel volledig online. Bovendien maakt Evi alle kosten zichtbaar, zodat helder is welke kosten de klant betaalt. “Het lukt maar weinig mensen om hun pensioenopbouw de tijd en aandacht te geven die het eigenlijk nodig heeft. Tegelijkertijd is dat harder nodig dan ooit. Met Evi Pensioen kunnen we ondernemers, zzp’ers en werknemers ‘ontzorgen’ bij de opbouw en het behoud van hun pensioenvermogen”, zegt Richard Bruens, lid van de Raad van Bestuur van Van Lanschot, verantwoordelijk voor Private Banking. “Evi pensioen is een flexibele, gemakkelijke en goed gespreide beleggingsoplossing, die uitzicht geeft op het behalen van de doelstellingen op de lange termijn”, stelt Paul Gerla, directeur van Kempen Capital Management (KCM). Gerla is tevens voorzitter van het bestuur van Kempen & Co, moeder van KCM en dochter van Van Lanschot.