Financieel productontwikkelaar Dazure heeft Mo-Lotta gelanceerd; een contentplatform waarop vrouwen door middel van storytelling op een laagdrempelige manier vertrouwd raken met financiële producten. Het is de bedoeling dat op het platform vooral producten worden aangeboden die in een hypotheekgesprek niet snel aan de orde komen.
Volgens Indra Frishert, medeoprichter van Dazure, hebben vrouwen nog steeds een behoorlijke kennisachterstand als het gaat om financiële producten. “Over de financiële gevolgen van bijvoorbeeld een scheiding denken vrouwen nog te vaak: ‘dat overkomt mij’, terwijl ze in die situatie gemiddeld een kwart van hun koopkracht verliezen.”
“Waar vrijwel alle banken en verzekeraars zich richten op een masculiene doelgroep met een strakke en zakelijke aanpak, kenmerkt Mo-Lotta zich door een open en vrouwelijke stijl. Met behulp van herkenbare verhalen biedt het contentplatform concrete oplossingen voor mooie én schrijnende situaties.”
Frishert hoopt met het platform een grote groep mensen te informeren over de financiële gevolgen van bepaalde levensfasen keuzes. “We merken bijvoorbeeld dat een zwangerschap, vaker dan de aankoop van een huis, een moment is waarop mensen hun zaken financieel beter willen regelen, daarna is er immers iemand om voor te zorgen.”
Praktijkvoorbeelden
Via Mo-Lotta wil Dazure consumenten en financieel adviseurs aan het denken zetten door concrete oplossingen te geven aan de hand van praktijkvoorbeelden (bijvoorbeeld het verhaal van Barry over de financiële gevolgen van het overlijden van haar vader). Tevens is het mogelijk om via het platform zelf de verzekeringen van Dazure te vergelijken en af te sluiten.
Enerzijds kunnen adviseurs bijvoorbeeld hun hypotheekklanten voor meer informatie doorverwijzen naar Mo-Lotta. Anderzijds krijgt de adviseur vanuit het platform leads van consumenten die daar aangeven een adviesgesprek te willen. “De tijd van een hypotheekadviesgesprek is beperkt. Maar door gebruik te maken van dit platform kan een financieel adviseur ook andere onderwerpen aansnijden die grote financiële gevolgen hebben”, sluit Frishert af.
Lees ook: Vrouwen bezitten meer financiële kennis dan ze zelf denken