Jaarcijfers: Welten consolideert omzet in 2013

23 april 2014 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Eerder deze maand bracht financiële opleider Welten haar jaarcijfers voor 2013 uit. Ondanks een daling van de omzet van 2% naar €52,6 mln boekte Welten een positief bedrijfsresultaat na belasting van €1,4 miljoen. Verder investeerde het bureau vorig jaar in nieuwe Wft-opleidingen en lanceerde het in samenwerking met dochteronderneming CAPTER ‘De Adviesstraat’, een cross channel bedieningsconcept voor financieel advies op afstand. Voor 2014 verwacht Welten betere omzet- en winstresultaten.

De omzet voor Welten was in 2013 van wisselend karakter. Een groei van de project- en interim capaciteit in het eerste kwartaal van 2013 werd gevolgd door teruglopende cijfers in de loop van Q2. Na de zomer werd deze trend doorbroken en hervond Welten aansluiting bij de voorspelde resultaten.

Welten - Vessem

Wft opleidingen en Wft-erkenning
Welten investeerde vorig jaar in het nieuwe Wft-vakbekwaamheidsraamwerk dat per 1 januari 2014 is ingegaan. Zo werd Welten vorig jaar formeel erkend als Wft-exameninstituut en voerde het de nieuwe Wft opleidingen Permanente educatie en Permanent Actueel in. Daarnaast sloten diverse financiële dienstverleners samenwerkingscontracten met Welten af om optimaal de nieuwe vakbekwaamheidseisen tegemoet te komen.

CAPTER Adviesstraat
Welten voerde in 2013 samen met dochterorganisatie CAPTER een cross channel bedieningsconcept voor financieel advies op afstand in, getiteld ‘De Adviesstraat’. Het concept biedt een antwoord op de ingevoerde provisieverboden en de snel veranderende communicatie tussen klanten en financiële instellingen. CAPTER voert dit klantcontact uit in naam en in opdracht van financiële organisaties.

2014
Voor 2014 en verwacht Welten een toenemende behoefte aan doeltreffende oplossingen als gevolg van nieuwe wet- en regelgeving en snel veranderende markten. Als voorbeelden geeft Welten het verrichten van hersteladviezen en uitvoeren van kwaliteitsbeoordelingen. Naast het bieden van interim capaciteit zal Welten zich in toenemende mate richten op het bieden van oplossingen op het gebied van opleidingen, projecten en innovatieve klantbedieningsconcepten.

Welten verwacht tenslotte in 2014 een toename van de omzet en een verbetering van het netto bedrijfsresultaat ten opzichte van 2013.