ABN AMRO start met aanbieden Apple Pay

15 oktober 2019 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

ABN AMRO is vandaag gestart met Apple Pay. Daarmee is ABN AMRO na ING en Bunq de derde Nederlandse bank die de betaaldienst van Apple beschikbaar maakt voor zijn klanten. Apple Pay is voor klanten gratis te gebruiken, hoewel de banken zelf wel een onbekend bedrag per transactie aan Apple dienen te betalen. 

Begin september liet ABN AMRO al weten dat het niet lang meer zou duren voordat ook zij zouden starten met Apple Pay. Ongeduldig als men tegenwoordig is, riep men de bank op sociale media regelmatig op om eens met een exacte datum te komen. In plaats van met een datum te komen, komt ABN AMRO vandaag plots met het nieuws dat Apple Pay live is. Klanten dienen enkel de nieuwste update te downloaden en enkele stappen te doorlopen. 

Hoe krijgen klanten Apple Pay werkend? Dat is een proces dat zichzelf redelijk wijst, maar voor wie er niet uitkomt bestaan er inmiddels meerdere handleidingen. Onder meer op websites als iculture.nl en iphoned.nl kunnen klanten stap voor stap de instructies opvolgen om te starten met Apple Pay.  

Apple Pay is beschikbaar op een uitgebreide reeks apparaten. Wat betreft de iPhone - vermoedelijk het favoriete wapen voor wie met Apple Pay wil betalen - zij alle modellen die voorzien van Touch ID en Face ID geschikt, met uitzondering van de iPhone 5S. Hetzelfde geldt voor iPads, alle varianten die beschikken over Touch ID of Face ID zijn geschikt. Apple Pay is verder te gebruiken met Apple Watch Series 1 en 2 en met Mac-modellen met Touch ID.

Rabobank

Met ABN AMRO is ook de tweede grote Nederlandse bank overstag voor wat betreft het aanbieden van Apple Pay. Ongeveer gelijktijdig met de aankondiging van ABN AMRO begin september liet ook Rabobank weten dat het werkt aan de invoering van Apple Pay. Zover is het daar echter nog niet. Een exacte datum heeft Rabobank evenmin nog genoemd, maar het is zeer aannemelijk dat Rabo-klanten dit jaar nog gebruik kunnen maken van Apple Pay.