Fyndoo Advise krijgt directe koppeling met De Volksbank

29 januari 2021 Banken.nl 3 min. leestijd

Zakelijke klanten van de Volksbank kunnen sinds kort krediet aanvragen via Fyndoo Advise, het platform voor zakelijk financieren van Topicus. Met de samenwerking willen de Volksbank en Topicus zakelijke financieringen toegankelijk maken voor meer zzp’ers en kleine bedrijven.

De Volksbank biedt het zakelijk krediet sinds eind november via haar merk SNS aan op Fyndoo Advise. Topicus lanceerde het platform in 2019 om financiering bereikbaar en transparant te maken voor ondernemers. Daarnaast biedt het platform adviseurs en financiers maatwerkoplossingen om hun ideeën en plannen te kunnen realiseren.

Dankzij de samenwerking met de Volksbank kan een selecte groep onafhankelijke adviseurs nu het SNS Zakelijk Krediet aanvragen met behulp van Fyndoo Advise. Hiermee wordt beoogd ervaring op te doen, zodat Fyndoo Advise in de toekomst voor een grotere groep onafhankelijke adviseurs opengesteld kan worden. Financiers hoeven een aanvraag niet meer handmatig in te voeren in hun systemen. Hiermee zet Topicus naar eigen zeggen “dé standaard voor de digitale (zakelijke) financieringsaanvraag”.

De Volksbank en Fyndoo maken financiering toegankelijker voor kleine ondernemers

Jamie Burink, Businessline Manager Business Lending bij Topicus, legt uit: “Waar Fyndoo Advise zich sterk onderscheidt ten opzichte van vergelijkbare platformen is dat wij er, naast het super-efficiënt en toegankelijk maken van een financieringsaanvraag, ook voor zorgen dat we steeds méér financiers rechtstreeks koppelen aan ons financieringsplatform. Dit is een standaard waarmee technische koppelingen tussen systemen kunnen worden gelegd. Dat betekent dat financiers direct kredietaanvragen ontvangen in hun financieringssystemen, waardoor zij in staat zijn om hier snel op te reageren.”

Krediet binnen een week

Waaronder nu dus ook SNS. De Volksbank-dochter biedt zzp’ers en kleine bedrijven met maximaal tien werknemers (extra) financiële ruimte, met onder andere een zakelijk krediet als werkkapitaalfaciliteit. Het SNS Zakelijk krediet kan worden aangevraagd van €5.000 tot €50.000, met een maximum van 15% van de jaaromzet in het laatste boekjaar.

De Volksbank gebruikte voor het interne financieringsproces al Fyndoo Lending, het cloud-based zakelijk financieringsplatform van Topicus voor financiële instellingen. Nu de bank de aanvragen ook digitaal kan ontvangen, kan sneller worden geschakeld. De kredietlimiet kan, na akkoord, al binnen een week beschikbaar zijn voor een ondernemer. Daarmee hebben Topicus en De Volksbank “een grote stap gezet om zakelijke financieringen voor nog meer zzp’ers en kleine bedrijven toegankelijk te maken”.

De Volksbank biedt naast het zakelijk krediet ook andere financieringsoplossingen voor ondernemers, zoals een bedrijfshypotheek. De SNS bedrijfshypotheek is bedoeld voor ondernemers die een bedrijfspand willen aankopen, verbouwen of herfinancieren tot maximaal 90% van de marktwaarde.

Sterke groei

Met de samenwerking met de Volksbank zet Fyndoo Advise weer een stap in het realiseren van zijn ambitie. Het platform wil uitgroeien tot de plek waar alle vraag en aanbod van financiering voor de zakelijke markt samenkomt. Sinds de lancering in 2019 gaat het voorspoedig met het platform. In zijn eerste jaar verwerkte het meer dan €100 miljoen aan zakelijke kredietaanvragen, en de afgelopen maanden zag Fyndoo een gemiddelde groei van 49% in het aantal kredietaanvragen.