Contactloos betalen met een pen

03 mei 2021 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

De Zweedse fintech Fidesmo heeft de krachten gebundeld met Von Moos, een Zwitserse fabrikant van luxueuze pennen, om een pen op de markt te brengen waarmee contactloos betaald kan worden. Naast je pinpas, mobiele telefoon, horloge, armband of sleutelhanger, is nu dus ook schrijfgerei een betaalmiddel.

De Von Moos Smart Pen heeft een geïntegreerde chip waarmee gebruikers hun betaalkaart kunnen synchroniseren met Fidesmo Pay. Vervolgens kan de pen gebruikt worden bij alle pinapparaten die contactloos betalen ondersteunen.

Ulrich Dreefs, Head of Sales bij Fidesmo, is verheugd met de samenwerking. “We streven er altijd naar om de ervaring van contactloos betalen te verbeteren. Van Moos is een interessante partner met wie wij een ontzettend mooi product hebben ontwikkeld.” De pennen zijn onder andere gemaakt van hout en 18 karaats goud. Een Von Moos Smart Pen kost zo’n driehonderd euro.

Contactloos betalen met een pen van Von Moos

Contactloos betalen in de lift

Op basis van zijn eigen financiële cijfers zag Adyen het afgelopen jaar een groei van 46% in het gebruik van contactloos betalen, mede vanwege de coronapandemie. Omdat consumenten steeds meer gewend raken aan het met een klik kunnen betalen, verwacht de Nederlandse betalingsverwerker dat de populariteit van deze manier van betalen ook na de crisis zal blijven toenemen.