Goldman Sachs verwacht dat waarde bitcoin ton overschrijdt

14 januari 2022 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Goldman Sachs lijkt het eens te zijn met de stelling van crypto-enthousiastelingen dat bitcoin het 'digitale goud' is. Uit een rapport van de Amerikaanse bank blijkt namelijk dat bitcoin het afgelopen jaar beter presteerde dan alle andere beleggingsobjecten: beleggers behaalden met de cryptomunt een rendement van 60%.

Met een rendement van 55% eindigde ruwe olie op de tweede plek.  De top vijf wordt gecomplementeerd met de S&P 500 (29%), Russel 1000 Growth en Nasdaq (beide 28%). Goud – het klassieke beleggingsobject voor risicomijdende beleggers – steeg slechts met 4%, wat er op wijst dat het marktaandeel verliest ten opzichte van bitcoin.

In een onderzoeksnota suggereert Zach Pandl (co-Head of Foreign Exchange Strategy bij Goldman Sachs), dat bitcoin momenteel een aandeel van 20% heeft in de ‘goud/bitcoin store of value’. “Hypothetisch gezien – in het geval het aandeel van bitcoin in de store of value de komende jaren zou stijgen tot 50% – zou de prijs van bitcoin stijgen tot iets meer dan $100.000 met een rendement van 17 tot 18% op jaarbasis.

Goldman Sachs verwacht dat waarde bitcoin ton overschrijdt

2022 wordt voor bitcoin dan ook een spannend jaar. Pandl verwacht echter niet dat de huidige cryptomanie op korte termijn zal afnemen. “Steeds meer nieuwe technologieleveranciers maken het gemakkelijker om in bitcoin te investeren en steeds meer financiële instellingen zullen zich op de cryptomarkt storten naarmate de regelgeving effect sorteert.”