SBR Nexus komt in zoektocht naar nieuwe CTO uit bij René van der Meij

03 oktober 2022 Banken.nl 2 min. leestijd

René van der Meij wordt bij SBR Nexus de opvolger van Chief Technology Officer Gerard Huis in ’t Veld.

Van der Meij is geen onbekende voor SBR Nexus. Zo was hij vanuit Visma Connect verantwoordelijk voor de financieringstaxonomie voor SBR Nexus en was hij nauw betrokken bij de verschillende expertgroepen van SBR, waaronder de expertgroep Gegevens en SBR Internationaal. Tot voor kort was hij als Tribe lead verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de XBRL-taxonomie, human-to-system en Digipoort.

SBR Nexus beargumenteert dat niet alleen de universitaire achtergrond in technische bestuurskunde Van der Meij goed van te pas komt in zijn nieuwe functie. Ook zijn betrokkenheid bij XBRL Europe als lid van de Executive Committee en als voorzitter van de ESG Workgroup én zijn ruime ervaring op het gebied van digitale uitwisseling van bedrijfsmatige rapportages zouden van Van der Meij een ideale kandidaat hebben gemaakt.

René van der Meij, Chief Technology Officer, SBR Nexus

Waar hij zich eerder richtte op SBR aan overheidszijde, komt voor Van der Meij nu de focus te liggen op de rol voor de financiële sector. De kersverse CTO zal zich de aankomende periode hoofdzakelijk richten op de uitbreiding van de bestaande SBR-producten.

Nieuwe sectoren aanboren

“Met veel enthousiasme begin ik in deze uitdagende rol bij SBR Nexus”, vertelt Van der Meij over zijn aanstelling. “De potentie van hoog betrouwbare kwalitatieve gegevensuitwisseling is al bewezen. Er zijn veel kansen om deze uit te breiden met meer berichtstromen en vernieuwing van de techniek. Op die manier kunnen zowel de aanleveraars, accountants en softwareleveranciers als de banken de maximale waarde halen uit wat SBR Nexus te bieden heeft.”

CEO Jos Jonkers stelt tot slot zeer enthousiast te zijn om Van der Meij te mogen  verwelkomen in het directieteam. “Met de komst van René kunnen we de door ons beheerde taxonomieën naar een nog volwassener niveau tillen. Hierdoor is het mogelijk om nieuwe sectoren op het gebied van data efficiënter te maken op basis van de SBR-standaard.”