NLInvesteert ontvangt crowdfunding-vergunning van AFM

02 december 2022 Banken.nl 1 min. leestijd

MKB-financier NLInvesteert heeft een crowdfunding-vergunning van de Autoriteit Financiële Markten ontvangen. De vergunning is een uitvloeisel van de nieuwe Europese verordening CSPR, die onder meer moet leiden tot een betere bescherming van beleggers in Europa. NLInvesteert is pas de derde partij in Nederland en de achtste in Europa die beschikt over een CSPR-vergunning.

Logischerwijs is NLInvesteert-directeur Dirkjan Takke verheugd met het verkrijgen van de vergunning. “We hebben er hard aan gewerkt”, legt hij uit. “Als marktleider vinden we het erg belangrijk dat deze vergunning er is. Een verscherping van transparantie en beleggersbescherming brengt uiteindelijk onze hele sector op een positief pad van professionalisering. Dat is goed voor beleggers en voor de platformen zelf.”

De aangescherpte standaarden van de CSPR moeten ervoor zorgen dat in alle EU-landen dezelfde regels gelden voor crowdfundingplatformen. Wie beschikt over een dergelijke vergunning, beschikt gelijk over de optie om zijn diensten in andere EU-lidstaten aan te bieden.

NLInvesteert ontvangt crowdfunding-vergunning van AFM

Takke maakt echter duidelijk niet aan Europese expansie te denken. “We zie nog voldoende groeimogelijkheden in Nederland om de groeiplannen van Nederlandse ondernemers te financiering, met kapitaal van zowel de beleggers op ons platform als van banken. We denken dat de vraag naar deze hybride financiering zal toenemen.”