ABN AMRO, a.s.r. en Van Lanschot Kempen promoveren in beursindex

09 maart 2023 Banken.nl 1 min. leestijd

Zowel ABN AMRO, verzekeraar a.s.r. en Van Lanschot Kempen hebben promotie gemaakt in de beursindexen van Euronext. Waar ABN AMRO en a.s.r. terugkeren naar de AEX, heeft Van Lanschot Kempen zijn intrede gemaakt in de Midkap (AMX).

Dat betekent dat ABN AMRO en a.s.r. vanaf 20 maart weer tussen de 25 grootste verhandelbare bedrijven genoteerd staan. De verzekeraar viel eind 2021 als AEX-fonds nog terug naar de Midkap; ABN AMRO verdween in maart van datzelfde jaar uit de hoofdgraadmeter.

Beursorganisatie Euronext voegde daarnaast Van Lanschot Kempen aan zowel zijn Midkap-index als de AEX ESG-index toe. Met het nieuws onderstreept de vermogensbeheerder volgens Chief Financial Officer Jeroen Kroes niet alleen de groei die het afgelopen jaren heeft doorgemaakt, maar ook zijn duurzame profiel.

ABN AMRO, a.s.r. en Van Lanschot Kempen promoveren in beursindex

De opname in de AEX ESG-Index betekent dat de vermogensbeheerder bij de 25 bedrijven hoort die het hoogste score op milieu-, sociale en bestuurscriteria van de 50 ondernemingen van de AEX- en AMX-indexen. De ESG-beoordeling van bedrijven wordt verzorgd door Morningstar Sustainalytics, een wereldwijde leverancier van ESG-onderzoek, ratings en gegevens.

“De opname in deze index versterkt onze zichtbaarheid naar beleggers en verhoogt naar verwachting de liquiditeit in ons aandeel”, vervolgt Kroes zijn uitleg. “Tegelijkertijd verandert er niets aan onze focus: onderscheidende, persoonlijke dienstverlening aan onze klanten.”