IEX maakt trotse winnaars Gouden Stier Awards bekend

20 maart 2023 Banken.nl 2 min. leestijd

Onder andere Delen Private Bank (beste Private Bank), Lynx (beste Broker) en ABN AMRO (Publieksprijs Beleggingsinstelling) zijn met hun neus in de boter gevallen bij de Gouden Stier Awards van IEX.

Meer dan 5.300 beleggers stemden dit jaar op hun favoriete financiële dienstverleners voor IEX’s Beste Keuze overzicht, waaruit een vakjury vervolgens de uiteindelijke winnaars koos. Ook BUXZero (beste crypto exchange), Triodos (Duurzaam Beleggingsfonds) en Index Capital (beste Vermogensbeheerder) wisten een award in de wacht te slepen.

In totaal mochten elf financiële dienstverleners de walk of victory naar het podium maken om het felbegeerde gouden beeldje in ontvangst te nemen. De organisatie legt uit dat 2022 een pittig jaar was voor beleggers en aanbieders van beleggingsproducten.

Des te meer was het een jaar waarin bedrijven zich konden onderscheiden met een mooi productassortiment, een goede dienstverlening, educatie, lage kosten en/of een bovengemiddeld rendement. De partijen die een IEX Gouden Stier in ontvangst mochten nemen, hebben in dat opzicht indruk op de jury gemaakt.

IEX maakt trotse winnaars Gouden Stier Awards bekend

Delen Private Bank is wellicht één van de opvallendere winnaars van het event. De private bank stootte InsingerGilissen van de troon, die de prijs de afgelopen vier opeenvolgende jaren in de wacht wist te slepen.

De jury was voornamelijk lovend over het vermogensdashboard (Family Services) van Delen Private Bank, waarbij klanten inzicht krijgen in hun volledige vermogenspositie. “Er zijn stappen gezet in de verduurzaming van de portefeuille. Bovendien zijn de kosten van beleggingsfondsen afgelopen jaar gedaald”, aldus de jury.

Titelprolongatie

LYNX mag zich voor het tweede opeenvolgende jaar de ‘Broker van het jaar’ noemen. CEO Ellen van Ginkel is verheugd met de onderscheiding. “We zijn enorm trots dat we volgens beleggers en onafhankelijke deskundigen wederom uitblonken met onze service, beleggingsmogelijkheden en educatie.”

“Dat we als Nederlandse broker, die zicht richt op actieve en ervaren beleggers, deze prijs voor het tweede jaar op rij weten te bemachtigen is heel bijzonder en echt een geweldig compliment.”

Ontzorgen

Klanttevredenheid speelt logischerwijs een belangrijke rol bij de verdeling van de awards, en het was ABN AMRO dat er (voor het vijfde jaar op rij) met de publieksprijs ‘Beleggingsinstelling van het jaar’ vandoor ging.

De bank heeft in het lastige beursjaar volop ingezet op het ontzorgen van zijn klanten met behulp van digitale gemaksoplossingen. “Het bieden van een goede online beleggingservaring is een speerpunt in onze dienstverlening. Het winnen van De Gouden Stier Publieksprijs geeft ons extra motivatie om op deze weg door te gaan en het dit jaar nog beter te doen voor onze klanten.”

Een overzicht van de winnaars van de Gouden Stier Awards is hier te vinden.

Meer Wealth Management-gerelateerd nieuws is te vinden op de Wealth Management-themapagina van banken.nl.