ING eindigt in top tien van meest favoriete werkgevers

04 mei 2023 Banken.nl 1 min. leestijd

De Nederlandse grootbanken blijken populaire werkgevers. Zowel ING, Rabobank én ABN AMRO hebben een plekje weten te bemachtigen in de top 25 van meest favoriete werkgevers in Nederland in 2022. ING steeg zelfs 7 plekken, waardoor de oranjebank op een knappe zesde plek eindigt. Rabobank en ABN AMRO eindigen op respectievelijk plek 11 en 17.

Dat blijkt uit onderzoek van Intelligence Group; het bedrijf doet jaarlijks onderzoek naar de meest favoriete werkgevers onder de Nederlandse beroepsbevolking. In totaal ondervroeg Intelligence Group 16.287 mensen.

De podiumplekken blijven dit jaar ongewijzigd; het Rijk (1), de Politie (2) en Shell (3) wisten allen hun plek te behouden. ING steeg ten opzichte van vorig jaar met 7 plekken, en eindigt ditmaal op een knappe zesde plek. Rabobank daalde daarentegen met 5 plekken naar plek 11. ABN AMRO wist zijn plek te verbeteren: de bank steeg van plek 18 naar plek 17.

ING eindigt in top tien van meest favoriete werkgevers

Daarnaast valt het op dat de banken er goed op staan bij jongeren. Onder de groep ‘tot 30 jaar’ eindigen ING, Rabobank en ABN AMRO op respectievelijk plek 5, 10 en 11. Intelligence Group concludeert dan ook dat de grootbanken zich “geen zorgen hoeven te maken over de aanwas van jeugdig talent”.