Eerste LGBTQ+ bank ooit stopt er mee

26 mei 2023 Banken.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

Wat begon als een droom om de financiële wereld inclusiever te maken, eindigt in een nachtmerrie. Daylight, een digitale banking-app gebouwd voor de Amerikaanse LGBTQ+-gemeenschap, sluit per 30 juni zijn deuren.

In een blog stelt Daylight-CEO Rob Curtis dat “na een lange tijd van soul searching, dit het juiste moment is om de markt te verlaten”. De aankondiging is opvallend, amper een half jaar geleden ontving de bank nog een kapitaalinjectie van €15 miljoen. Het geld van zijn klanten zal voor 30 juni overgezet worden naar de bank waarnaar ze overstappen.

In zijn uitleg waarom de stekker uit de inclusieve bank wordt getrokken, wijst Curtis naar de huidige hoge rente-omgeving. Het is daarbij opvallend dat de CEO geen melding maakt van enkele rechtszaken die de bank boven het hoofd hangen.

Eerste LGBTQ+ bank ooit stopt er mee

Het New York Magazine bracht in maart het verhaal naar buiten dat voormalig medewerkers een aanklacht hadden ingediend wegens fraude en leeftijds- en loondiscriminatie. Daarnaast werd er geklaagd dat er een psychologisch onveilige en ronduit vijandige cultuur bij het bedrijf zou bestaan. Werknemers zouden CEO Curtis de bijnaam Donald Trump hebben gegeven.

In zijn blog schrijft Curtis dat hij zijn best heeft gedaan om van de bank een succes te maken en dat het hem spijt dat hij aan de verwachtingen niet heeft kunnen voldoen. “Ik neem de volledige verantwoordelijkheid voor de sluiting van Daylight."